ACTIVITATE CEREBRALĂ
Odată cu înaintarea în vârstă funcția de memorare a creierului scade. Este cunoscut faptul că această funcție a creierului trebuie permanent stimulată prin exerciții de memorare, dar și prin alte modalități ce pot face parte din stilul nostru de viață.
Există, de exemplu, alimente care contribuie la stimularea activității neuronale, consumarea regulată a acestora conducând la o mai bună funcționare cerebrală.
Afinele, dar și alte fructe de pădure, precum coacăzele sau murele, prin conținutul lor ridicat de antioxidanți, stimulează dezvoltarea celulelor.
Ouăle conțin proteine și coline, care îmbunătățesc memoria. Lecitina din compoziţia lor păstrează celulele nervoase sănătoase și memoria intactă.
Cimbrul îmbunătățește activitatea neuronală chiar și în cazul persoanelor în vârstă.
Varza roșie conține polifenoli, care îmbunătățesc funcționarea neuronală și scad riscul apariției accidentului vascular cerebral.
Salvia are efect calmant, ajutându-ne să ne concentrăm mai bine chiar şi atunci când traversăm o perioadă mai tensionată.
Somonul, prin conținutul bogat în acizi grași omega-3 contribuie la o mai bună funcționare a creierului.
Ginseng, una din cele mai cunoscute plante din lume, nu numai că ajută funcţia cerebrală prin creşterea fluxului sangvin la nivelul creierului, asigurând o mai bună oxigenare şi un aport crescut de nutrienţi la acest nivel, dar sporește chiar capacitatea de concentrare. El este însă contraindicat celor care au hipertensiune arterială.