Pentru o amenajare caldă, relaxată şi primitoare, aveţi nevoie de câteva ingrediente „naturale” pe post de finisaje. Vă puteţi axa pe cele naturale – piatră, lemn, fibre vegetale, atât la nivelul pardoselii, cât şi al pereţilor, iar travertinul poate fi în acest sens o alegere ideală.
Mulţi proprietari nu îşi permit înlocuirea gresiei sau a faianţei de fiecare dată când apare un nou finisaj. În această situaţie, cel mai indicat este să se aleagă, de la început, un material fără vârstă, tot timpul la modă, iar travertinul, care a fost utilizat încă din antichitate în construcţii, este poate cea mai bună alegere.
Aplicarea unei pardoseli din travertin, cu rosturi sau fără, va schimba complet imaginea oricărei locuinţe, oferindu-i un aer regal şi în acelaşi timp călduros. Cel mai frecvent a fost utilizat le nivelul pardoselii, astăzi, însă, poate îmbrăca treptele unei scări voluptoase, glafurie, şi nu în ultimul rând poate compune un blat special de lucru pentru insula din bucătărie. Pentru ca frumuseţea sa să dăinue în timp şi să-şi păstreze calităţile, este recomandată o bună impermeabilizare, altfel structura sa poroasă poate fi afectată de apă.
În funcţie de zona în care urmează a fi instalat, specialiştii Rockstar Construct sfătuiesc să se aplice travertinului un tratament corespunzător înainte de instalarea sa, două straturi de soluţie specială de impermeabilizare după montaj şi 3 straturi de soluţie pentru situaţiile în care beneficiarul intenţionează să finiseze cabina de duş.
Mozaicul
Mozaicul clasic, format din zeci de bucăţi mici de marmură, gresie, faianţă sau sticlă, este cunoscut iubitorilor de frumos, originile sale datând încă din Grecia Antică. Este considerat o tehnică de artă decorativă, parte a design-ului de interior, dar şi un simbol spiritual, fiind foarte des folosit în locaţii de cult. În case poate fi cel mai des întâlnit în băi cu caracter luxuriant sau în bucătăriile care îşi doresc să iasă în evidenţă printr-un element spectaculos de design, mozaicul fiind potrivit pentru realizarea unor „puzzle”-uri inedite ce vor crea un accent, indiferent de stilul de amenajare abordat sau de suprafaţa încăperii.
Mozaicul poate fi îmbinat perfect cu materiale textile şi tapet. Uşor de aplicat, aceste materiale sunt şi mai puţin costisitoare, iar paleta de culori şi modele este aproape nelimitată.
În ceea ce priveşte alegerea modelelor, trebuie să existe o comunicare între „piese”. Astfel, puteţi opta pentru un motiv floral, ceea ce înseamnă că puteţi varia fie culorile florilor sau ale „background”-ului, fie tipul florilor, trandafiri, lăcrămioare sau chiar frunze. De asemenea, o altă combinaţie reuşită este cea între elemente geometrice, cum sunt dungile şi carourile, între care se pot „strecura” câteva buline.
Nu în ultimul rând, se pot alătura unor bucăţi monocrome de tapet sau material textile elemente cu detalii sofisticate. În felul acesta, ambele vor fi evidenţiate iar decorul nu va fi atât de încărcat.