28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportBoagiu: Cer premierului Ponta sฤƒ-i demitฤƒ pe Fenechiu ลŸi ลžova

Boagiu: Cer premierului Ponta sฤƒ-i demitฤƒ pe Fenechiu ลŸi ลžova

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu i-a cerut, miercuri, premierului Victor Ponta sฤƒ îi demitฤƒ pe miniลŸtrii Relu Fenechiu ลŸi Dan ลžova, informeazฤƒ Mediafax.

Anca Boagiu cฤƒ aceลŸtia nu ลŸtiu ce au de fฤƒcut „pe partea de infrastructurฤƒ” ลŸi cฤƒ ar trebui „sฤƒ se ducฤƒ acasฤƒ” ลŸi sฤƒ lase oameni competenลฃi în locul lor.

„Am cerut, miercuri, premierului Victor Ponta sฤƒ îi demitฤƒ pe miniลŸtrii Relu Fenechiu ลŸi Dan ลžova pentru cฤƒ ei nu ลŸtiu ce au de fฤƒcut pe partea de infrastructurฤƒ. ลži atunci mai bine se duc acasฤƒ ลŸi lasฤƒ oameni competenลฃi, pentru cฤƒ România nu are vreme de crescut politicieni care nu vor deveni maturi nici la 80 de ani”, a declarat presei, la Cluj-Napoca, Anca Boagiu.

Ea i-a reproลŸat ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructurฤƒ de Interes Naลฃional, Dan ลžova, cฤƒ nu a continuat contractul renegociat cu compania Bechtel, care cuprindea standarde clare privind costul unui kilometru de autostradฤƒ.

CiteลŸte ลŸi ลžova: Încercฤƒm sฤƒ ne înลฃelegem cu Bechtel în privinลฃa despฤƒgubirilor pânฤƒ în 30 aprilie

„Domnul ลžova avea un contract renegociat cu compania Bechtel, cu clauze, cu tronsoane, nu avea decât sฤƒ îl finanลฃeze ลŸi sฤƒ meargฤƒ mai departe cu licitaลฃiile. E un contract prin care s-a fฤƒcut o economie de ลŸase miliarde de euro, în care standardul de cost a fost aplicat ลŸi costul pe kilometru a devenit 6,9 milioane de euro, în loc de 23 de milioane de euro cât a costat un kilometru la un moment dat, un contract în care ลŸase tronsoane pot fi relicitate fฤƒrฤƒ niciun fel de restricลฃie, în care ai standarde ลŸi ลŸtii clar ce plฤƒteลŸti, un contract în care constructorul nu primeลŸte bani doar pentru cฤƒ respirฤƒ în România. Ar trebui sฤƒ ne arate cฤƒ nu are mintea viciatฤƒ ลŸi ลŸtie de ce a acceptat sฤƒ ocupe o funcลฃie publicฤƒ. Ca sฤƒ ocupi o astfel de funcลฃie, accepลฃi din start cฤƒ munceลŸti pentru ลฃara ta. Dacฤƒ nu, ai varianta numฤƒrul doi, te duci acasฤƒ”, a spus Anca Boagiu.

Anca Boagiu a participat, miercuri, la Facultatea de Studii Europene a Universitฤƒลฃii „BabeลŸ-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca la o ลŸedinลฃฤƒ a Comisiei de Afaceri Europene a Senatului României, al cฤƒrei preลŸedinte este.

Cele mai citite

Avertizฤƒri cod galben de la ANM: Averse รฎn Galaศ›i ศ™i Tulcea ศ™i caniculฤƒ รฎn mai multe regiuni ale ศ›ฤƒrii

Administraศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Meteorologie a emis joi dimineaศ›ฤƒ noi avertizฤƒri cod galben pentru averse ศ™i caniculฤƒ pentru Galaศ›i, Tulcea ศ™i mai multe zone din...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Creศ™tere de 8,1% รฎn comerศ›ul cu amฤƒnuntul รฎn primele ศ™apte luni ale anului

รŽn primele ศ™apte luni ale anului, cifra de afaceri din comerศ›ul cu amฤƒnuntul, un indicator esenศ›ial pentru consumul privat, a รฎnregistrat o creศ™tere de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ