17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialEXPLOZII Boston: MAE român îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia suferită...

EXPLOZII Boston: MAE român îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia suferită de SUA

Ministerul român al Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia suferită de americani la maratonul de la Boston, unde cel puţin 3 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte sute au fost rănite în urma a două explozii.

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret faţă de consecinţele exploziilor soldate cu morţi şi răniţi de la Maratonul din Boston, Statele Unite ale Americii.

MAE îşi exprimă susţinerea pentru acţiunile întreprinse de autorităţile americane de elucidare şi identificare a vinovaţilor în cel mai scurt timp, pentru a putea fi deferiţi justiţiei.

MAE îşi exprimă solidaritatea cu familiile victimelor şi cu poporul american în aceste momente tragice şi transmite acestora sincere condoleanţe şi întreaga compasiune”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Citeşte şi ATAC TERORIST în SUA: Cel puţin 3 morţi şi zeci de răniţi în EXPLOZIILE din Boston. Obama: Vom afla cine şi de ce a făcut asta

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi dimineaţă, că printre victimele exploziilor care au avut loc la maratonul de la Boston nu au fost identificaţi cetăţeni români.

„Consulatul General al României la New York se află în legătură permanentă cu autorităţile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celulă de criză la care misiunile diplomatice pot solicita informaţii cu privire la proprii cetăţeni”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de MAE, marţi dimineaţă, legat de exploziile produse la maratonul de la Boston.

Ministerul român de Externe mai precizează că din informaţiile obţinute până în prezent de către Consulatul General al României la New York reiese că printre victimele tragicului eveniment nu au fost identificaţi cetăţeni români.

Citeşte şi EXPLOZII Boston. MAE: Printre victime NU se află români

Trei persoane au fost ucise şi alte 144 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), carnagiul producându-se în plin centru al oraşului.

Cele două explozii s-au produs „simultan”, în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis.

Citeşte şi EXPLOZII Boston – Sportiv de origine română: Am ajuns la hotel şi am vazut explozia. Sunt şocat

Cele mai citite

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă