22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialAlba: Un pacient cu o formă severă de gripă a murit în...

Alba: Un pacient cu o formă severă de gripă a murit în elicopterul cu care era dus la Timişoara

Un bărbat de 41 de ani din judeţul Alba, care era internat în spital de trei zile cu o formă severă de gripă, a murit, vineri, în elicopterul cu care era transportat la Timişoara, unde urma să i se monteze un plămân artificial,potrivit Mediafax.

Directorul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă, a declarat, vineri, că un bărbat în vârstă de 41 de ani era internat de trei zile la Secţia ATI a unităţii medicale, cu o formă severă de gripă.

Coşarcă a spus că, după ce a fost tratat în cadrul spitalului, medicii au decis să îl trimită la Timişoara, unde urma să i se monteze un plămân artificial.

Potrivit sursei citate, pacientul a murit însă, vineri, în elicopterul cu care era transportat la Timişoara.

Managerul Spitalului Judeţean Alba a spus că în acest moment nu se ştie exact despre ce tip de gripă este vorba, pacientului fiindu-i recoltate probe care au fost trimise la un institut din Bucureşti, iar rezultatele nu au fost comunicate. Nicoleta Coşarcă a menţionat că, potrivit simptomatologiei, ar putea fi o gripă de tip AH1N1.

La Timişoara, pacientul ar fi urmat să fie dus la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, unde medicii să îi monteze un plămân artificial. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Liana Dacilescu, spunea că s-a decis să se ia această măsură deoarece medicii de la Alba Iulia nu mai reuşeau cu aparatura din dotare oxigenarea plămânului afectat.

Plămânul artificial a fost folosit în premieră în România la Timişoara, la jumătatea lunii februarie a acestui an, în cazul unui pacient cu insuficienţă respiratorie.

Cele mai citite

Comisia Europeană propune un ajutor de aproape 22 de milioane de euro pentru fermierii din România

Comisia propune alocarea a 120 de milioane de euro pentru fermierii afectați de fenomene meteorologice nefavorabile din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România Comisia a...

VIDEO Bărbat prins de un mal de pământ în timp ce lucra la o rețea de canalizare. A fost salvat de pompieri

Un bărbat de 55 de ani, care lucra la introducerea rețelei de canalizare în comuna Stoina, din județul Gorj, a fost surprins de un...

Încă un an până la GTA VI. Fanii sunt nerăbdători

Odată cu venirea toamnei și anunțul oficial din partea Rockstar Games și Take-Two Interactive, fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea lui Grand Theft Auto VI,...
Ultima oră
Pe aceeași temă