22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPerchezitii la Craiova pentru trafic de ARME spre Palestina, Siria,...

Perchezitii la Craiova pentru trafic de ARME spre Palestina, Siria, Liban. Beneficiarele armelor: organizatii teroriste

        Libanezul Hussein Kassem Ghzayel a fost retinut la Craiova de DIICOT pentru ca incerca sa cumpere pistoale mitraliere, aruncatoare, alte echipamente militare in scopul comercializarii catre grupari militare si paramilitare din Liban, Palestina si Siria.

Sunt cercetate si alte persoane – romani si straini.

Membrii grupării sunt suspectati  că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.

  La Craiova se fac  sase perchezitii, la domiciliile suspectilor si la societatile comerciale care le apartin.

Una dintre societatile perchezitionate  ar fi BIBLOS SRL, inregistrata in Craiova, in 2007, care se ocupa, in acte,  de comertul cu ridicata si de intermedieri.

 Potrivit procurorilor DIICOT CRaiova, Hussein Kassem Ghzayel, in varsta de 34 de ani, cetăţean libanez,  a  efectuat demersuri în vederea  procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare, etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria.

    Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  IPJ Dolj – SPIR.

         Suportul informatic a fost asigurat de către SRI Dolj.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă