27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportO fostă colaboratoare a Rodicăi Stănoiu se va ocupa de ridicarea monitorizării...

O fostă colaboratoare a Rodicăi Stănoiu se va ocupa de ridicarea monitorizării MCV

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, numirea fostei colaboratoare a Rodicăi Stănoiu, Simona-Maya Teodoroiu, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Din această postură îi va reveni responsabilitatea de a ridica monitorizarea MCV, scrie Gândul.

„Doamna Teodoroiu vine secretar de stat pentru MCV”, a explicat primul-ministru, interimar la Justiţie, contactat de Gândul.

El a adăugat că rolul de înlocuitor permanent al său în timpul interimatului la Ministerul Justiţiei i-a fost atribuit secretarului de stat Ovidiu Puţura.

Fost secretar de stat la Justiţie în mandatul Rodicăi Stănoiu şi al lui Cristian Diaconescu în guvernul condus de Adrian Năstase, Simona-MayaTeodoroiu (PSD) a iscat un întreg scandal în 2009, între PSD şi PDL, Emil Boc refuzând să-i semneze numirea. Împotrivirea lui Boc a venit după ce în 2005 ministrul Monica Macovei, actual europarlamentar PDL, o revocase din funcţie. Teodoroiu a fost însă transferată la Consiliul Superior al Magistraturii şi susţinută de PSD în 2008 pentru un loc în Consiliul Naţional de Integritate. A revenit în guvern pe mâna lui Titus Corlăţean în 2012, fiind păstrată de Mona Pivniceru până în ianuarie când a fost transferată la Departamentul lui Dan Şova.

Printre cei mai fermi contestatari ai săi s-a numărat Monica Macovei, europarlamentarul PDL reclamând anul trecut că „nimeni la Bruxelles nu vrea să vorbească cu Teodoroiu”.

 

Cele mai citite

VIDEO. Imagini incredibile din Africa de Sud. Sute de șoferi, blocați în zăpadă

În estul Africii de Sud, ninsorile abundente și neobișnuite au provocat haos, blocând sute de șoferi pe drumurile acoperite de zăpadă. https://twitter.com/corRUSpondent/status/1837606451898130847 Sute de șoferi, blocați...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Anca Țurcașiu iubește din nou, la patru ani de la divorț

Anca Țurcașiu, la patru ani după divorțul de Cristian Georgescu, și-a găsit din nou fericirea și nu s-a sfiit să o împărtășească publicului. Anca Țurcașiu...
Ultima oră
Pe aceeași temă