23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportPremierul Cioloș, vizită de lucru în SUA. Agenda întâlnirilor

Premierul Cioloș, vizită de lucru în SUA. Agenda întâlnirilor

Premierul Dacian Cioloș va efectua, între 22 și 25 mai, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în care se va întâlni cu vicepreședintele american Joe Biden, cu înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington, conform unui comunicat al Guvernului, remis redacției. 

Vizita lui Cioloș se bazează pe conceptul ”From shared security to shared prosperity”, adică evidențierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, precizează Executivul. 

Din delegația oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș, vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, și secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat. 

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă