27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDaniel Morar: Nu ne interesează înţelegerile dintre actorii politici. Kovesi nu are...

Daniel Morar: Nu ne interesează înţelegerile dintre actorii politici. Kovesi nu are experienţa necesară pentru DNA

Şeful interimar al Parchetului General, Daniel Morar, s-a declarat supărat, marţi seara, că nici unul dintre numele vehiculate pentru conducerea DNA şi Ministerului Public nu era al unui procuror DNA.

El a explicat, la România TV, că cei nominalizaţi, inclusiv fostul Procuror General Laura Kovesi, au experienţă în alte domenii decât cel al anticorupţiei şi că doar un procuror din cadrul DNA s-ar potrivi acestei funcţii.

„Una din cerinţele Comisiei Europene a fost ca cel care urmează să fie şef la DNA sa aiba expertiză şi performanţă în anticorupţie. Dna Kovesi nu are aşa ceva”, consideră Procurorul General interimar.

Pe de altă parte, Morar, care a condus Direcţia Naţională Anticorupţie, a declarat că la CSM s-a decis că numirile la DNA, Parchetul General şi DIICOT trebuie făcute în urma unei proceduri transparente, aşa cum a cerut şi Comisia Europeană, şi nu în urma unor negocieri politice. „Nu ne interesează înţelegerile dintre actorii politici,” a declarat Morar.

„I-am spus si fostului ministru al Justiţiei că trebuie să aibă o procedură publică, transparentă, de selectie. Acelaşi lucru i l-am spus şi astazi premierului Ponta. CSM are dreptul să nu fie de acord cu preşedintele sau cu ministrul Justiţiei”, a precizat Morar.

El a adăugat că, printr-o hotărâre a CSM, au fost aprobate „anumite standarde de evaluare” a candidaţilor la DNA, Parchetul General şi DIICOT, cum ar fi experienţa în munca anticorupţie în cazul procurorului şef al DNA.

 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu se retrage de la China Open din cauza unei accidentări

Sportiva britanică de origine română, Emma Răducanu, s-a retras de la turneul China Open din cauza unei accidentări la gleznă care necesită mai mult...

Încă un an până la GTA VI. Fanii sunt nerăbdători

Odată cu venirea toamnei și anunțul oficial din partea Rockstar Games și Take-Two Interactive, fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea lui Grand Theft Auto VI,...

Închisoare cu executare pentru medicul care a luat mită de la pacienți. Decizia este definitivă

Fosta şefă a secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Fosta şefă a Secţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă