12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCetățenii din Hong Kong manifestă pentru a-i mulțumi lui Trump de intervenția...

Cetățenii din Hong Kong manifestă pentru a-i mulțumi lui Trump de intervenția în favoarea lor

După o săptămână de calm relativ, mii de protestatari, între care mulţi vârstnici, au ieşit pe străzile din strigând „revoluţia timpului nostru” şi „eliberaţi Hong Kong”, relatează Reuters.

Protestul a avut loc în în zona comercială Tsim Tsa Tsui, după ce sute de oameni au mărşăluit până la Consulatul american pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de sprijinul dat de Statele Unite demonstraţiilor care au avut loc în oraşul condus de China în ultimele şase luni.

Cu steaguri americane şi pancarte, ei i-au mulţumit preşedintelui Donald Trump. „Mulţumim, preşedinte Trump, pentru cadoul important făcut Hong Kong-ului şi Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus la microfon un protestatar.

Trump a promulgat, săptămâna aceasta, o lege care susţine manifestaţiile în favoarea democraţiei la Hong Kong. Decizia a fost criticată de Beijing, care a numit-o „abominaţie”.

În prima parte a zilei de duminică, sute de protestatari, multe familii cu copii, au manifestat împotriva acţiunilor considerate abuzive ale poliţiei.

Calmul în Hong Kong a fost datorat alegerilor locale care au avut loc duminica trecută şi la care candidaţii pro-democraţie au ieşit învingători.

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă