15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportBănicioiu promite o legislaţie încurajatoare în acţiunile de sponsorizare a competiţiilor sportive

Bănicioiu promite o legislaţie încurajatoare în acţiunile de sponsorizare a competiţiilor sportive

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţa de presă, că speră ca în curând Executivul să adopte o legislaţie „mai permisivă şi încurajatoare” în acţiunile de sponsorizare a competiţiilor sportive, informează Mediafax.

„Susţin astfel de evenimente care ajută la îmbunătăţirea stilului de viaţă şi crează o lume mai bună. Pentru mine e cel mai simplu rol de a încuraja astfel de acţiuni. Am înţeles că anul trecut au fost peste 6000 de participanţi, ceea ce mă bucură. Încurajez orice companie comercială care sprijină acţiuni de felul acesta. Este o binecuvântare şi sper ca în curând să venim cu o legislaţie mult mai permisivă şi încurajatoare în acţiunile de sponsorizare”, a declarat Bănicioiu.

Ministrul şi-a manifestat intenţia de a introduce în programa şcolară, până la sfârşitul anului în curs, a patru ore de sport săptămânal: „Din punctul meu de vedere, am stabilit că vom merge undeva spre patru ore de sport pe săptămână până la sfârşitul lui 2013. Convingând şi părinţii că e mai bine aşa. Trebuie să se obişnuiască cu această idee. Cred că din toamna aceasta putem ajunge la un număr satisfăcător de ore de sport pe săptămână în şcoli. Ăsta e obiectivul”.

Nicolae Bănicioiu a participat miercuri la conferinţa în care au fost anunţate detaliile organizării competiţiilor Petrom Bucharest International Half Marathon şi Raiffeisen Bank International Marathon , ale căror fonduri vor fi donate unor fundaţii umanitare în scopuri caritabile.

Semimaratonul organizat de Asociaţia Bucharest Running Club, aflat la a doua ediţie, se va desfăşura duminică, 19 mai, şi va avea un traseu cu punct de pornire în Piaţa Constituţiei. Pe lângă cursa de 21,097 km a semi-maratonului, se vor organiza şi curse de 10,548 km, ştafetă 4×5,27 km, cursa populară de 3,8 km şi crosul copiilor de 0,5 km şi 1 km.

Raiffeisen Bank International Marathon va fi organizat tot de Asociaţia Bucharest Running Club şi va avea loc în zilele de 5 şi 6 octombrie 2013. În cadrul competiţiei se vor desfăşura şi o cursă de semi-maraton, una de maraton ştafetă 4×10,548, cursa populară de 3,8 km şi cursa copiilor de 0,5 şi 1 km.

Începând cu anul 2008 oraşul Bucureşti a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor. Cele două competiţii sunt înscrise în calendarul internaţional al Asociaţiei Internaţionale de Maratoane şi Semi-maratoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă