13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cum dezinformează premierul. Ţapii ispăşitori ai lui Ponta

REVISTA PRESEI: Cum dezinformează premierul. Ţapii ispăşitori ai lui Ponta

„Crin Antonescu: ‘Unde este problema cu Justiţia? A impus USL vreun procuror?'”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: „Liderul liberal Crin Antonescu susţine ca preşedintele României să aibă doar atribuţii de reprezentare şi de coordonare a politicii externe şi de securitate.

Într-un interviu acordat ziarului ‘Adevărul’, Crin Antonescu îşi face cunoscute opiniile despre viitoarea constituţie şi explică de ce România ar trebui să aibă o politică extrenă bazată pe demnitatea naţională, care nu înseamnă izolare, ci urmărirea interesului naţional. Liderul liberal nu este un adversar al exploatării resurselor de aur şi gaz de şist dacă raportul riscuri, beneficii arată că aceasta ar fi o oportunitate”.

„Titus Corlăţean la Consiliului Afaceri Externe: Schengen – prioritar pentru România, dar nu în cadrul unui proces necredibil”, potrivit Cotidianul: „Şeful diplomaţiei române a explicat la Bruxelles de ce a fost necesar ca România să nu se fi prezentat la ultimul Consiliu JAI cu mâna întinsă cerşind aderarea la spaţiul Schengen. Dacă ar fi adoptat o astfel de atitudine, cu care fuseseră obişnuite guvernele oranj, statul român nu ar fi obţinut de la unele ţări membre, care blocau aderarea noastră, nici măcar un calendar şi o perspectivă de viitor privind rezolvarea acestei probleme”.

Din Curentul aflăm că „Antonescu a fost obligat definitiv de CCR să ţină cont de referendumul privind Parlamentul unicameral”: „În stilul politicianist caracteristic, preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat ieri, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, că nu dă doi bani pe rezultatele referendumului din 2009 care stabilit, prin votul românilor, Parlament unicameral şi maxim 300 de parlamentari. Motivul? Binecunoscut: Traian Băsescu”.

„Cum dezinformează premierul. Ţapii ispăşitori ai lui Ponta”, scrie şi Evenimentul zilei: „‘Evenimentul zilei’, plasat printre responsabilii de eşecul USL, alături de procurori şi de europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda. Invitat duminică seară în mediul controlat de la Antena 3, la emisiunea „Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, premierul Victor Ponta a abordat o serie de subiecte importante pentru România, pe care le-a interpretat însă într-o cheie personală”.

Cele mai citite

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă