13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial17 inculpați din dosarul Vama Moravița sunt ARESTAȚI preventiv. În dosar sunt...

17 inculpați din dosarul Vama Moravița sunt ARESTAȚI preventiv. În dosar sunt cercetate 80 de persoane

Tribunalul Timiş a acceptat, miercuri seară, propunerea procurorilor DIICOT Timişoara care au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile pe numele a 17 inculpaţi în dosarul ‘Vama Moraviţa 2016’, informează Agerpres.

Ei sunt acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, luare de mită şi dare de mită. 

Încheierea Tribunalului poate fi atacată în decurs de 48 de ore de la pronunţare. 

‘Tribunalul admite propunerea DIICOT Timişoara privind arestarea preventiva a inculpaţilor şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioada de 30 de zile, începând cu data de 01.06.2016 până în data de 30.06.2016 inclusiv’, arată Încheierea dată în Camera de Consiliu a Tribunalului Timiş. 

Cei care au ajuns după gratii pentru 30 de zile sunt: Furcea Gabriel Ionuţ, Sturza-Deak Adi Cristian, Ticuşi Gheorghe Lucian, Ţurcaş Ioan Mircea, Drăguţ Silviu Sorinel, Petrache Alexandru Iulian Ovidiu, Goagă Constantin Bogdan, Neag Marius, Chilba Radu Eugen, Ioanăţ Andrei Liviu, Ionele Cosmin Mihai, Ungureanu Valentin Mihai, Milea Olivian, Sfetcu Mihăiţă Costel, Plavă Alin Ciprian, Gîta Aurelian, Frăţilă Ovidiu Cristian Florin. 

Pentru ceilalţi reţinuţi, procurorul a decis cercetarea în stare de libertate sub control judiciar. 

Procurorii DIICOT Timişoara au reţinut, până miercuri, 26 de persoane, dintre care 18 sunt poliţişti de la PTF Stamora-Moraviţa, acuzaţi de corupţie, contrabandă, dar şi sprijinirea traficului de migranţi sau a unor infractori daţi în urmărire generală şi care erau lăsaţi să treacă frontiera. 

În acest caz se efectuează cercetări faţă de 80 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare de mită şi dare de mită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă