Calităţile lui cu privire la uşurinţa cu care poate fi modelat, la curăţenia montării, precum şi la costurile reduse, pe care le presupune sunt deja bine cunoscute. Ştiind toate acestea, nu mai rămâne decât să ne punem fantezia la lucru (a noastră sau a specialiştilor) în vederea găsirii celor mai potrivite soluţii pentru căminele noastre.
Una dintre soluţii, cea pe care o vom prezenta în cele ce urmează, a fost propusă de către arhitect proprietarilor, tot arhitectul, împreună cu echipa de meşteri, fiind cei care au pus în operă soluţia. Este vorba de construirea unei măşti pentru cada cu hidromasaj. Structura arhitectonică a sălii de baie a permis o administrare mai lejeră a spaţiului şi, implicit, a poziţionării obiectelor sanitare. Astfel, proprietarii au putut opta pentru achiziţionarea unei căzi rotunde, de dimensiuni mari. Forma rotundă a reprezentat provocarea specialiştilor în ceea ce priveşte montajul şi integrarea într-un spaţiu descris în totalitate de linii drepte.
Masca îndeplineşte atât o funcţie utilă (facilitând accesul în şi din cadă, şi servind drept poliţă), cât şi una estetică. Operaţia propriu-zisă de construire a fost una relativ simplă, ea desfâşurându-se rapid şi în condiţiile în care baia trecuse deja prin etapa finisării pardoselii şi pereţilor.
Lucrările au început cu măsurarea suprafeţei de lucru. Operaţia s-a făcut cu un dublu de atenţie decât de obicei, deoarece pereţii şi pardoseala erau placaţi deja cu piatră naturală şi cu marmură (foto 1). Orice eroare ar fi condus la perforarea inutilă a materialelor de finisaj, lucru care, evident, ar fi fost de netolerat. În continuare au fost montate profilele metalice UW30 atât pe pardoseală, cât şi pe pereţi. Acestea formează cadrul de bază de la care s-a plecat în construirea structurii metalice. Structura a fost definitivată cu montanţi CD60 (foto 2). Pe scheletul metalic a fost fixat un blat confecţionat din gips-carton de culoare verde, rezistent la umezeală (foto 3). Acesta va reprezenta suportul pentru poliţa construită în jurul căzii.
La finele operaţiunii descrise mai sus, cada a fost aşezată pe poziţie (foto 4). S-a verificat atent modul în care cada se încadrează în structura construită anterior şi s-au făcut ultimele reglaje în ceea ce a privit poziţionarea. A fost reglat şi sistemul de fixare cu care cada a fost achiziţionată. Tot acum au fost făcute racordurile la conductele de apă şi la cea de scurgere, precum şi conectarea la sursa de curent electric.
În etapa următoare a fost realizat scheletul metalic al măştii exterioare. Au fost folosite ghidaje UW30 şi montanţi CD60. Profilele ghidaje au fost tăiate din 6 în 6 cm pentru ca ele să devină flexibile, şi să poată fi montate pe linia curbă pe care o descrie cada (foto 5). Pe acest schelet metalic a fost fixată o placă din gips-carton. Pe una din feţele plăcii au fost făcute tăieturi verticale pentru ca ea să devină flexibilă, şi să poată fi montată pe scheletul semirotund.
Finisajul a presupus două etape. În prima dintre ele, a fost montat un blat din piatră naturală în zona dintre pereţi şi cada cu hidromasaj (foto 7), blat care va servi drept poliţă. În cea de-a doua, masca exterioară a căzii a fost placată cu marmură şi piatră naturală. Montajul a fost făcut în aşa fel încât să fie continuat modelul realizat deja pe pereţii băii (foto 8).