29.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăLifestyleFoodCe performanțe tehnice avea elicopterul SMURD care s-a prăbușit în Republica Moldova

Ce performanțe tehnice avea elicopterul SMURD care s-a prăbușit în Republica Moldova

Serviciul medical de urgență SMURD, al României, folosește pentru misiuni aeriene elicopterul EC 135P2, din dotarea Unității Speciale de Aviație a Ministerului de Interne.

Acest model de elicopter este produs de compania Eurocopter și este unul dintre cele mai moderne existente în România.

Echipajul standard al unei asemenea aeronave este de doi oameni (pilot și copilot), iar la bord pot fi luați, în funcție de specificul misiunii, până la opt oameni. Aeronava are două motoare de câte 600 de cai putere. Viteza maximă a elicopterului este de 287 km/h, iar viteza maximă cu un singur motor  în funcțiune este de 203 km/h. Altitudinea maximă de zbor este de 6100 de metri.

Elicopterul ușor multifuncțional model EC 135P2 a intrat în dotarea Unității Speciale de Aviație a MAI în februarie 2004.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, elicopterul EC 135 care a căzut în Republica Moldova avea număr de înmatriculare 347, era fabricat în august 2014 și a avut ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul aeronavei se aflau patru persoane: pilot, copilot, medic și asistent medical.

Citește și: Vezi cu ce elicopter au fost dotaţi salvatorii de la SMURD

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CFR SA redeschide circulația feroviară pe podul de la Grădiștea

Urmărește România Liberă pe  X, Facebook și Google News! De sâmbătă, 1 iunie 2024, operatorul național pune în circulație 7 perechi de trenuri (automotoare Siemens Desiro) pe ruta...

Rusia – Ucraina, ziua 828: Berlinul autorizează Kievul să folosească arme germane împotriva unor ținte din Rusia

Guvernul german a anunţat astăzi că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, pentru a...

ANAF intensifică acțiunile de verificare a persoanelor fizice cu averi mari

Agenția Națională de Administrare Financiară (ANAF) a accelerat puternic, anul trecut, verificările persoanelor fizice cu averi mari, potrivit Profit.ro. Numărul de controale finalizate, numărul de decizii...
Ultima oră
Pe aceeași temă