18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialJudecarea recursului fraลฃilor Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu la decizia arestฤƒrii, amรขnatฤƒ pentru...

Judecarea recursului fraลฃilor Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu la decizia arestฤƒrii, amรขnatฤƒ pentru 5 martie

Curtea de Apel BucureลŸti a amânat, marลฃi, pentru 5 martie judecarea recursului fraลฃilor Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu în cazul deciziei de arestare preventivฤƒ în dosarul în care sunt acuzaลฃi cฤƒ l-ar fi plฤƒtit pe Vitalie Proca sฤƒ îl omoare pe Dumitru „Puiu” Mironescu pentru a se rฤƒzbuna, transmite Mediafax.

Instanลฃa a amânat judecarea recursului dupฤƒ ce fraลฃii Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu au spus cฤƒ vor un nou termen de judecatฤƒ pentru a-ลŸi putea angaja avocat.

Magistraลฃii Curลฃii de Apel BucureลŸti au amânat astfel pentru a doua oarฤƒ judecarea recursului fraลฃilor Mararu, dupฤƒ ce la termenul din 19 februarie aceลŸtia au formulat o cerere similarฤƒ, instanลฃa amânând atunci dezbaterile pentru 26 februarie.

Tribunalul BucureลŸti a dispus, în 13 februarie, arestarea preventivฤƒ pentru 29 de zile a lui Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu, pentru cฤƒ l-ar fi plฤƒtit pe Vitalie Proca sฤƒ îl omoare pe Dumitru „Puiu” Mironescu, în atentat cฤƒzând însฤƒ victimฤƒ un tânฤƒr care locuieลŸte în aceeaลŸi zonฤƒ. Decizia din 13 februarie a Tribunalului BucureลŸti a fost contestatฤƒ de Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu la Curtea de Apel BucureลŸti.

Judecฤƒtorul Tribunalului BucureลŸti a arฤƒtat în motivarea deciziei de arestare preventivฤƒ cฤƒ instigarea lui Vitalie Proca la asasinarea planificatฤƒ a lui Dumitru „Puiu” Mironescu este de o gravitate extremฤƒ, iar lฤƒsarea în libertate a fraลฃilor Mararu poate duce la escaladarea conflictului ลŸi la noi victime colaterale.

Instanลฃa a precizat cฤƒ Rฤƒzvan ลŸi Bogdan Mararu l-au instigat ลŸi i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ion Dumitru Mironescu zis „Puiu”.

„Astfel, Proca a urmฤƒrit-o pe partea vฤƒtฤƒmatฤƒ I.M.N.R. (pe care a confundat-o cu M.I.D. – adevฤƒrata persoanฤƒ vizatฤƒ), iar în seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 18.10, din autoturism a executat mai multe focuri de armฤƒ cu un pistol mitralierฤƒ ลŸi cu un pistolul asupra pฤƒrลฃii vฤƒtฤƒmate, în faลฃa locuinลฃei acesteia. Se reลฃine cฤƒ inculpaลฃii au luat hotฤƒrârea de a-l ucide pe M.I.D., ca act de rฤƒzbunare împotriva acestuia. Inculpaลฃii M.R.N. ลŸi M.B.A. au acลฃionat cu premeditare, procurând un autoturism pe care l-au încredinลฃat inculpatului P.V. pentru a-l folosi la comiterea atacului armat”, noteazฤƒ instanลฃa în motivare.

Judecฤƒtorul a mai arฤƒtat cฤƒ Bogdan Mararu „a dat dovadฤƒ de perseverenลฃฤƒ infracลฃionalฤƒ” ลŸi a sฤƒvârลŸit „cu intenลฃie” faptele de care este acuzat în acest dosar, într-o perioadฤƒ în care se afla în termenul de încercare stabilit într-o altฤƒ cauzฤƒ în care fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii îi acuzฤƒ pe Bogdan ลŸi Rฤƒzvan Mararu cฤƒ, în toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca sฤƒ-l ucidฤƒ pe Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se rฤƒzbuna.

AceลŸtia i-au dat lui Proca un autoturism marca Audi A6, folosit la comiterea faptei, i-au plฤƒtit o sumฤƒ de bani ลŸi i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Puiu Mironescu, ลฃinând permanent legฤƒtura cu acesta, prin intermediari, înainte ลŸi dupฤƒ comiterea faptei.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradฤƒ din cartierul Vitan din Capitalฤƒ, Vitalie Proca l-a împuลŸcat în cap ลŸi în piept, cu un automat KalaลŸnikov ลŸi un pistol Makarov, pe Rฤƒzvan Isฤƒilฤƒ, în vârstฤƒ de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isฤƒilฤƒ a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenลฃฤƒ Floreasca, unde a fost salvat dupฤƒ ce a fost supus unei intervenลฃii chirurgicale.

Parchetul Tribunalului BucureลŸti a dispus, în 17 ianuarie, începerea urmฤƒririi penale faลฃฤƒ de Vitalie Proca, pentru tentativฤƒ de omor calificat ลŸi nerespectarea regimului armelor ลŸi muniลฃiilor.

Proca a fost prins în 6 februarie la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul BucureลŸti. Acesta era cฤƒutat ลŸi de Scotland Yard, pentru o tentativฤƒ de omor asupra bancherului rus German Gorbunลฃov, pe care l-a împuลŸcat, de ลŸase ori, la Londra, cu o armฤƒ semiautomatฤƒ.

Într-un alt dosar, în 13 februarie, Curtea de Apel Bacฤƒu a emis un mandat de arestare preventivฤƒ pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Dumitru Mironescu, la cererea procurorilor Direcลฃiei de Investigare a Infracลฃiunilor de Criminalitate Organizatฤƒ ลŸi Terorism, care îl acuzฤƒ cฤƒ a comandat uciderea lui Bogdan Mararu. Decizia Curลฃii de Apel Bacฤƒu a fost contestatฤƒ de Mironescu la instanลฃa supremฤƒ, care în 18 februarie i-a respins recursul, astfel cฤƒ acesta este cercetat în continuare în arest. 

Cinci persoane sunt cercetate în arest pentru tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu, din 11 ianuarie. Daniel Pฤƒdurariu, Cosmin Irinel LฤƒcฤƒtuลŸ, Ovidiu Popa, Petricฤƒ Jâtaru ลŸi Emil Cristofor sunt acuzaลฃi de omor calificat, distrugere ลŸi acte de terorism, dupฤƒ ce au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamลฃ.

Daniel Pฤƒdurariu a planificat asasinarea lui Bogdan Mararu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia acestuia, ลŸi l-a pus pe Cosmin Irinel LฤƒcฤƒtuลŸ sฤƒ gฤƒseascฤƒ douฤƒ persoane care, pentru 7.000 de euro, sฤƒ monteze dispozitivul exploziv, acestea cerând 15.000 de euro dacฤƒ Mararu moare, arฤƒta instanลฃa Curลฃii de Apel Bacฤƒu în motivarea deciziei de arestare.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreunฤƒ cu ofiลฃeri de politie judiciarฤƒ din cadrul BCCO Bacฤƒu ลŸi SCCO Neamลฃ, au prins în 11 ianuarie în flagrant delict trei membri ai grupului infracลฃional care au amplasat dispozitivul exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu. MaลŸina sub care s-a gฤƒsit explozibilul se afla la o distanลฃฤƒ de un metru ลŸi jumฤƒtate de blocul în care locuieลŸte Bogdan Mararu, aflat pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamลฃ, într-o zonฤƒ unde se aflฤƒ ลŸi sediul Direcลฃiei de Finanลฃe, Spitalul Judeลฃean, douฤƒ biserici ลŸi o bancฤƒ.

Purtฤƒtorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, spunea atunci cฤƒ suspecลฃii erau monitorizaลฃi de SRI ลŸi DIICOT încฤƒ din luna decembrie 2012, iar în 11 ianuarie SRI a intervenit pentru prinderea acestora. Potrivit acestuia, SRI a gฤƒsit sub maลŸina de la Piatra Neamลฃ „un kilogram de explozibil plastic de provenienลฃฤƒ strฤƒinฤƒ”.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiลฃฤƒ Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiลฃฤƒ Mararu, lider al lumii interlope nemลฃene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamลฃ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvฤƒluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea ลŸefului Poliลฃiei Române Petre Tobฤƒ ลŸi a secretarului de stat Dan Fฤƒtuloiu.

Cele mai citite

VIDEO Un elev de 14 ani este autorul atacului armat de la un liceu din SUA care s-a soldat cu cel puลฃin patru morลฃi...

Suspectul arestat รฎn urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puลฃin patru morลฃi ลŸi nouฤƒ rฤƒniลฃi รฎntr-un liceu american este un elev...

Angajat al unui spital, prins รฎn timp ce fura mรขncarea bolnavilor

Un angajat al Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu a fost depistat รฎn timp ce fura mรขncare de la cantina unitฤƒศ›ii medicale. Mรขncarea era...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ