15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ „RESPONSABILITATEA SOCIALĂ – INVESTIŢIE ÎN LANŢUL VALORIC”

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ „RESPONSABILITATEA SOCIALĂ – INVESTIŢIE ÎN LANŢUL VALORIC”

 2013/02/25//284559-header.jpg

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Agenţia pentru Implementare a Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (AIPPIMM), au organizat la Bucureşti, Hotelul Howard Johnson, în data de 21 februarie 2013, Conferinţa Internaţională „Responsabilitatea Socială – investiţie în lanţul valoric”.

Acest eveniment a marcat finalizarea proiectului ,,Întărirea capacităţii companiilor româneşti de dezvoltare a parteneriatelor sociale – Responsabilitate Socială Corporativă (RSC)”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU/64/3.3/S/41722).

Derulat pe o perioadă de 24 de luni (martie 2011 – februarie 2013), proiectul a vizat promovarea şi dezvoltarea conceptului de responsabilitate socială corporativă (RSC) în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

Printre participanţii la conferinţă s-au numărat reprezentanţi ai sectorului privat (corporaţii şi IMM-uri), ai sectorului public şi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

Alocuţiunile de deschidere a conferinţei au subliniat necesitatea responsabilităţii sociale în mediul de afaceri în vederea promovării sustenabilităţii.

Prezentările din secţiunea ,,Integrarea RSC în activitatea companiilor asistate” s-au concentrat asupra lecţiilor învăţate şi experienţei acumulate de experţi şi de companii în urma procesului de asistenţă derulat în şapte IMM-uri şi a modelul de implementarea a practicilor RSC. Ca urmare a procesului de asistenţă, IMM-urile au dezvoltat parteneriate sociale cu parţi co-interesate – organizaţii non-guvernamentale şi asociaţii profesionale, şi au împărtăşit din experienţa lor celor prezenţi la conferinţă.

De asemenea, în secţiunea ,,Pactul Global al Naţiunilor Unite: reţele naţionale”, dedicată principiilor Pactului Global al ONU, au fost prezentate două exemple de reţele globale, din Bulgaria şi Turcia. Reţeaua locală din Bulgaria este la început de drum, iar cea din Turcia reprezintă un succes la nivel global, prin abordarea din perspectiva contribuţiei la creşterea competitivităţii. Reţeaua locală a evoluat de la acţiuni de caritate şi sponsorizări la promovarea afacerilor sustenabile.

Secţiunile următoare, „Raportarea responsabilităţii corporative şi rolul comunicării în facilitarea procesului de integrare a RSC în IMM-uri”, precum şi „De la responsabilitate socială corporativă la afacere inteligentă”, au accentuat importanţa raportării RSC, prin prisma lecţiilor şi a beneficiilor oferite de-alungul timpului corporaţiilor care pot folosi şi IMM-urilor. A fost oferită şi o privire de ansamblu asupra provocărilor şi a tendinţelor principale din domeniul RSC în România şi Europa. Conferinţa s-a încheiat cu un dialog activ între participanţi şi prezentatori.

Persoană de contact pentru proiect: Alina-Nona Petric, Coordonator PR & Vizibilitate – UNDP, email: alina.petric@undp.org, tel: 021.201.7811.

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în "unele aeroporturi" ale Iranului Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat...

Cod portocaliu și risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din această seară, de la ora 18:00 și până luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe râuri din bazinele Siret şi Prut  Hidrologii anunţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă