3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSportCristian Preda: Ponta trebuie să-l DEMITĂ pe Corlăţean

Cristian Preda: Ponta trebuie să-l DEMITĂ pe Corlăţean

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că premierul Victor Ponta trebuie să-l demită pe ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pentru că nu se ridică la nivelul funcţiei sale.

„Am spus-o de mai multe ori: Corlăţean nu e la nivelul funcţiei de ministru de externe. El merge la diverse reuniuni multilaterale şi simpla încrucişare pe hol cu un omolog devine, în comunicatele MAE, o întâlnire aproape istorică.

De fapt, textele produse sub autoritatea lui Corlăţean nu au un corespondent la omologi, ca şi cum doar Corlăţean s-a întâlnit cu Joe Biden, nu şi invers.Aşa ceva nu mai fac nici ţările de mâna a treia din Africa. Poate Swaziland…”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Citeşte şi Întoarcerea în Balcani sau cine vrea să pună mâna pe România

„La fel, Corlăţean nu a făcut rău că s-a dus în Olanda pentru Schengen, dar după dialogul cu omologul său a decis să dea singur un comunicat. Care nu era, deci, asumat şi de partea olandeză.

Acum, ambasada Olandei e obligată să facă nişte clarificări. Din care reiese că ministrul român ori n-a înţeles ce i-a spus omologul său, ori a minţit în legătură cu discuţiile. Clarificările pun România, din cauza lui Corlăţean, într-o situaţie penibilă”, atrage atenţia pedelistul.

Citeşte şi Corlăţean, făcut mincinos de olandezi în cazul Schengen: Olanda nu a luat încă nicio decizie cu privire la aderarea României

„Îşi închipuie cineva că ministrul mai poate da ochii cu vreun omolog? Ponta trebuie să-l demită.
Sau face şi el la fel?”, se întreabă Preda în încheiere.

Declaraţiile lui Preda vin după ce olandezii l-au făcut mincinos pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care precizase, după o vizită la Haga, faptul că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de raportul MCV. Reprezentanţii ministerului olandez de Externe au rămas stupefiaţi după declaraţiile lui Corlăţean.

Cele mai citite

Vânzări de acțiuni Revolut de peste 1 miliard de dolari după obținerea licenței bancare în Marea Britanie

Angajații și investitorii timpurii ai fintech-ului Revolut au vândut acțiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari începând cu luna august, după ce...

Criza politică și economică din România: Investitorii străini își retrag sprijinul

Instabilitatea politică generată de ascensiunea curentului suveranist și politicile impredictibile începe să aibă efecte serioase asupra economiei României. Deficitul bugetar în creștere și lipsa unei...

Venituri record pentru dezvoltarea de aplicații în 2024, în ciuda scăderii descărcărilor

Dezvoltatorii de aplicații au înregistrat venituri record în 2024, deși utilizatorii au instalat mai puține aplicații decât în ​​anul precedent App Store și Google Play...
Ultima oră
Pe aceeași temă