15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportEuroparlamentarul Cristian Preda descrie profilul unui lider PDL. Vezi ce fel de...

Europarlamentarul Cristian Preda descrie profilul unui lider PDL. Vezi ce fel de preşedinte de partid ar vota europarlamentarul PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că la vârful PDL este nevoie de „oameni de consens”, care să aibă credibilitate şi care să producă viitor.

„Sunt foarte preocupat de ceea ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. În preajma Convenţiei, e firesc ca disputele să se înteţească şi e de aşteptat ca – uneori, poate chiar foarte des – să apară şi derapaje.  Asta e cultura locului: multă pasiune şi convingeri puţine. E însă nevoie şi de propuneri care să aducă substanţă dialogului dintre diversele tabere. Altfel, se ajunge la polemică suburbană, la invective, la gesturi necugetate, unele ireparabile” susţine eurodeputatul pe blogul său.

Cristian Preda : „Ce tip de lideri ar trebui căutaţi?” Liderul PDL trebuie să aibă trei trăsături esenţiale

Cristian preda a anunţat că „Voi încerca să propun în următoarele zile câteva observaţii care să poată aduce un plus, nu un minus în dreptul PDL. Prima remarcă pe care vreau s-o fac e legată de profilul uman de care cred că ar fi nevoie în acest moment la vârful PDL.
Altfel spus: ce lideri ar trebui căutaţi? Trei ar fi, cred eu, trăsăturile importante”.

Iată profilul liderilor PDL, în viziunea lui Cristian Preda:

1.Lideri PDL , „oameni de consens”, nu cineva care dezbină


În primul rând – susţine Cristian preda – , „cred că e nevoie de oameni de consens, care – altfel spus – să poată ralia militanţii si membrii. Sunt urgente acum o inventariere şi apoi o sinteză a resurselor de care dispune PDL. Va câştiga cine va ralia, nu cine va dezbina. Pe scurt, aştept liderul care să spună “vin să vă împac, nu să vă exclud”.

2. Lideri PDL : „Oameni de consens pentru interiorul PDL, liderii de care avem nevoie ar trebui să fie necruţători cu USL”


„E, apoi, nevoie de oameni care să producă viitor, cum bine a spus Sever Voinescu, nu care să-şi dispute interpretarea trecutului recent. Iar acest viitor e legat de opoziţia faţă de USL. Oameni de consens pentru interiorul PDL, liderii de care avem nevoie ar trebui să fie necruţători cu USL. Ar fi un dezastru să fie invers: adică necruţători cu colegii şi făcând cu ochiul guvernului.

3.”Credibilitatea şi înţelegerea, lideri care să impună idei în spaţiul public”, „NU CERTĂREŢI”


„În fine, din profilul liderilor de care avem nevoie n-ar trebui pierdut din vedere şi altceva: credibilitatea e o chestiune de autoritate publică a cuvântului. Prioritară nu e, cum se spune deseori, comunicarea, ci înţelegerea. Fiindca o comunicare fara intelegere prealabila e ignorata. Pare foarte abstract, dar e ceva foarte simplu. În momentul acesta e nevoie de lideri care să poată impune idei în spaţiul public”.

Cristian Preda susţine că „Nu trebuie să căutăm certăreţi care te fac să schimbi canalul de îndată ce-i vezi, deşi sunt din tabăra ta, ci bărbaţi şi femei care să poată concepe în mod autonom şi transmite în chip inteligibil interpretări ale situaţiei politice şi soluţii alternatvie la cele ale USL”.


Liderul PDL pe care l-ar vota Cristian Preda trebuie să fie „Capabil de compromis în interior, angajat într-o critică fără menajamente a puterii şi credibil, fiindcă gândeşte şi e inteligibil: nu sunt singurele calităţi ale unor lideri veritabili, dar n-aş vota pe cineva care să nu le aibă pe acestea trei”.

Pînă acum şi-au depus candidatura pentru şefia PDL actualul preşedinte, Vasile Blaga, şi  deputatul Elena Udrea, care au declanşat deja un conflict pe fondul competiţiei prin acuze reciproce, ceea ce pune în pericol unitatea partidului.

 
Cele mai citite

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă