15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialŞeful Poliţiei Antifraudă de la Sectorul 5, reţinut mită. Vezi pentru...

Şeful Poliţiei Antifraudă de la Sectorul 5, reţinut mită. Vezi pentru ce „servicii” a cerut 3.000 de euro

 Procurorii de la Direcţia Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti l-au reţinut pe FIŢĂ CRISTIAN, comisar şef în cadrul Poliţiei Sector 5 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. El a fost arestat de intanşa de judecată pentru 29 de zile şi suspendat din funcţie de conducerea poliţiei.

De asemenea, l-au pus sub învinuire, tot pentru luare de mită, şi pe subordonatul acestuia, comisarul DUMITRU NICOLAE, căruia i-au impus interdicţia de a părăsi ţara.

  Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori,  la data de 6 februarie 2013, inculpaţii Fiţă Cristian şi Dumitru Nicolae, în calitate de comisar şef, respectiv comisar în cadrul Poliţiei Sector 5 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au pretins de la un denunţător o sumă de bani pentru a nu îl trage la răspundere penală ca urmare a faptului că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a plătit în termenul scadent, sumele reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

La data de 15 februarie 2013, inculpaţii Fiţă Cristian şi Dumitru Nicolae au primit de la denunţător suma de 3.000 euro, asigurându-l că nu va avea probleme pentru neplata sumelor datorate statului, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile legale, iar la data de 15 februarie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Fiţă Cristian pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cele mai citite

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...

A doua candidatură a Dianei Șoșoacă nu a fost admisă de BEC

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a admis una dintre...

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-și recunosc greșelile, devin antipatici. Tac sau își raționalizează răspunsul, se uită în jur și-și recalibrează discursul. Avem un recul când...
Ultima oră
Pe aceeași temă