14.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAtletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la ศ™ase ani de รฎnchisoare

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la ศ™ase ani de รฎnchisoare

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la șase ani de închisoare, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, informează The Guardian.

Deși risca o pedeapsă de minimum 15 ani de închisoare, judecătorul Judge Thokozile Masipa a precizat că există motive serioase care stau la baza deciziei sale. Unul dintre motive are legătură cu faptul că Pistorius era vulnerabil fără proteză, astfel că a crezut că persoana pe care a împușcat-o în baie era un intrus. Un alt motiv este legat de modul în care atletul a fost reprezentat în media, astel că opinia publică susține că el și-a ucis iubita intenționat, astfel că este de datoria curții să îi reabiliteze imaginea.

Totodată, magistratul a atras atenția că imediat după ce a împușcat-o, Oscar Pistorius a luat măsuri prin care să încerce să îi salveze viața iubitei sale.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenţie, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu.

Cele mai citite

Prins cรขnd se pregฤƒtea sฤƒ vรขndฤƒ droguri la un bal al bobocilor

Un bฤƒrbat รฎn vรขrstฤƒ de 34 de ani, bฤƒnuit cฤƒ intenลฃiona sฤƒ vรขndฤƒ droguri de mare risc la un bal al bobocilor, a fost...

Camila Giorgi rupe tฤƒcerea dupฤƒ luni de absenศ›ฤƒ! โ€žNu am fugit nicฤƒieriโ€

Dupฤƒ o absenศ›ฤƒ de aproape jumฤƒtate de an, Camila Giorgi a vorbit pentru prima oarฤƒ despre seria de scandaluri รฎn care a fost implicatฤƒ,...

Ianis Hagi, pasฤƒ de gol ศ™i cartonaศ™ roศ™u la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren dupฤƒ o lungฤƒ absenศ›ฤƒ, Ianis Hagi a reuศ™it sฤƒ ofere un assist, dar a รฎncheiat partida cu o eliminare รฎn meciul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ