22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalProgramul teatrului In Culise 11-17 Ianuarie

Programul teatrului In Culise 11-17 Ianuarie

Teatrul În culise a pregฤƒtit în perioada 11-17 ianuarie o serie de spectacole interesante.

VINERI, 11 Ianuarie
ORA 20:00
SCRISORI Cฤ‚TRE RITA – THE SHOW – comedie eroticฤƒ
Dupฤƒ ลžtefan Caraman
Cu: ลžtefan Nistor, Maria Popovici
Regia Cristian Bajora
Durata: 1h
Preลฃ unic: 40 lei
În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori cฤƒtre Rita între lunile martie ลŸi septembrie 2012, Nic LabiลŸ ลŸi Rita iau iarฤƒลŸi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h ลŸi 30 minute, în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.
Un spectacol aproape de stand-up comedy, fฤƒrฤƒ scrupule, fฤƒrฤƒ ruลŸine, fฤƒrฤƒ perdea, un show în care îลฃi vei regฤƒsi cele mai ascunse fantezii ลŸi gânduri, Scrisori cฤƒtre Rita – The Show este un spectacol erotic, datoritฤƒ minunatei prezenลฃe nud a Mariei Popovici, o comedie absolutฤƒ graลฃie lui ลžtefan Nistor care interpreteazฤƒ ลŸi povesteลŸte cu sinceritate ลŸi lejeritate, câteodatฤƒ filosofic ลŸi metafizic mulลฃumitฤƒ excentricitฤƒลฃii lui ลžtefan Caraman ลŸi o experienลฃฤƒ cultural specialฤƒ pentru care trebuie sฤƒ mulลฃumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenฤƒ.

SAMBATA, 12 Ianuarie
ORA 20:00
SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE – comedie
De Matei ViลŸniec
Cu: Alexandru Minculescu, ลžtefan Nistor, Florin Frฤƒลฃilฤƒ, Paul Alexandru, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana ChelmuลŸ.
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Pe lângฤƒ parodierea actului justiลฃiei – haina comicฤƒ obiลŸnuitฤƒ în dramele lui ViลŸniec – evidentฤƒ încฤƒ din primele secvenลฃe ale spectacolului, textul lui Matei ViลŸniec are un mesaj aproape strigat, acela de a nu uita cฤƒ atunci când mergem „la teatru” pฤƒลŸim într-un spaลฃiu al artei, iar persoanele din faลฃa noastrฤƒ nu sunt niลŸte simpli bufoni angajaลฃi sฤƒ binedispunฤƒ iubitele ลŸi odraslele ci …niลŸte artiลŸti care slujesc frumosului.
Fฤƒrฤƒ a vinde surprizele care fac din spectacolul „Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, vฤƒ spunem cฤƒ piesa trece peste orice barierฤƒ a convenลฃiei, începe cu mult înaintea „primului gong” ลŸi se terminฤƒ, aลŸa cum spune ViลŸniec, „în stradฤƒ”, mult dupฤƒ ce reflectoarele deja s-au stins, iar relaลฃia spectator-actor capฤƒtฤƒ dimensiuni nemaiîntâlnite într-o salฤƒ de teatru obiลŸnuitฤƒ.
Textul permite momente lungi de improvizaลฃie ale actorilor – „Dar de unde stiลฃi cฤƒ ce spun eu acum nu e decât o improvizaลฃie menitฤƒ sฤƒ-i amageascฤƒ pe toลฃi cei din jur?” ลŸi cu siguranลฃฤƒ fiecare reprezentaลฃie este diferitฤƒ datoritฤƒ numarului imens de variabile. Care va fi sentinลฃa???

DUMINICA, 13 Ianuarie
ORA 20:00
DUBLURA – tragicomedie
Text ลŸi Regie: Petru Ionescu
Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu
Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Spectatorul este invitat sฤƒ asiste la o repetiลฃie deschisฤƒ prilejuitฤƒ de o schimbare de distribuลฃie în piesa PescฤƒruลŸul de A.P. Cehov: Actriลฃa tânฤƒrฤƒ preia rolul Nina Zarecinaia de la Actriลฃa în vârstฤƒ, aceasta urmând sฤƒ joace Arkadina în acelaลŸi spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu „replicile” actriลฃelor într-un dans ameลฃitor al furiei, milei, dragostei, ironiei ลŸi, nu în ultimul rând, al morลฃii.
Este datoria tinerei generaลฃii sฤƒ-ลŸi gฤƒseascฤƒ propria identitate negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naลŸte între cele douฤƒ protagoniste, o falsฤƒ „luptฤƒ între generaลฃii” este mediat de regizor care recurge la învฤƒลฃฤƒturile marelui Stanislavski în încercarea de a gฤƒsi „adevฤƒrul creaลฃiei”.
Dragoste, artฤƒ, moarte…primele douฤƒ se bat ลŸi-a treia câลŸtigฤƒ….?!AceeaลŸi femeie-actriลฃฤƒ la vârste diferite ลŸi bฤƒrbatul-regizor care-o vede Dublu…rฤƒ !

LUNI, 14 Ianuarie

MARTI, 15 Ianuarie
ORA 21:00
IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU – comedie
Dupฤƒ texte de Matei ViลŸniec
Cu: ลžtefan Nistor, Florin Frฤƒลฃilฤƒ. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana ChelmuลŸ, Ionuลฃ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Preลฃ unic: 30 lei

Primul spectacol produs ลŸi montat în spiritul ลŸi urmฤƒrind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuลฃie actori tineri, foarte înzestraลฃi ลŸi curajoลŸi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei ViลŸniec, Imagineazฤƒ-ลฃi cฤƒ eลŸti Dumnezeu propune o altfel de experienลฃฤƒ pentru spectatori. AceลŸtia vor putea vedea un teatru sincer, fฤƒrฤƒ prea multฤƒ scenotehnicฤƒ, dar cu siguranลฃฤƒ ลŸocant ลŸi intrigant.
Spectacolul vorbeลŸte despre iubire, despre absurdul din vieลฃile noastre, despre fuga continuฤƒ spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaลฃii, despre România, despre teatru, ลŸi reuลŸeลŸte sฤƒ atingฤƒ ลŸi sฤƒ loveascฤƒ, fฤƒra sฤƒ plictiseascฤƒ niciun moment, prejudecฤƒลฃi ลŸi idei periculos de amintit.

MIERCURI, 16 Ianuarie
ORA 21:00
CUM SE ZICE – comedie
De Roberto Mazzucco
Cu: Alexandru Minculescu, ลžtefan Nistor, Maria Popovici, Ionuลฃ Iftimiciuc.
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Ai fost vreodatฤƒ la teatru? Dar la o repetiลฃie ai fost vreodatฤƒ? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima datฤƒ ai ลŸansa sฤƒ vezi cum pregฤƒtesc marile stele ale scenei un spectacol. ลži ลฃine-te bine de scaun…ai sฤƒ râzi din prima secundâ pânฤƒ la ultima.
Teatrul În Culise prezintฤƒ o comedie excepลฃionalฤƒ în regia lui Cristian Bajora, care prezintฤƒ 3 actori ลŸi un regizor în plin proces de creaลฃie al unui… spectacol de teatru. Multฤƒ încrâncenare, multe gafe, crime ลŸi iubiri! Nu rata un super spectacol marca În Culise!

JOI, 17 Ianuarie
ORA 21:00
INSULA FEMEILOR – comedie
De Valeriu Butulescu
Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana ChelmuลŸ, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frฤƒลฃilฤƒ
Regia: Cristian Bajora
Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Patru femei tinere, naufragiate pe o insulฤƒ pustie. Patru femei cu o imaginaลฃie dusฤƒ dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei în a cฤƒror imaginaลฃie bฤƒrbaลฃii
capฤƒtฤƒ dimensiuni cosmice. Comicul de situaลฃie, comicul de limbaj, comicul personajelor în sine vine din modul în care autorul ลŸtie sฤƒ gestioneze conflictul. Mesia mult aลŸteptat prin întruparea într-un bฤƒrbat apare în final sub aspectul a… doi bฤƒrbaลฃi. ลži de aici conflictul se amplificฤƒ…

O comedie marca În Culise care nu te va lasa sฤƒ pleci din sala fฤƒrฤƒ hohote de râs ลŸi poate ลŸi o lacrimฤƒ. Erotism, neconvenลฃional ลŸi patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritarฤƒ, dar sensibilฤƒ, fostฤƒ matroanฤƒ de cabaret, Venera, dansatoare la barฤƒ, fiica distinsei Lady Robinson, senzualฤƒ si pragmaticฤƒ, Elen, fostฤƒ profesoarฤƒ de gramaticฤƒ prฤƒbuลŸitฤƒ în misticism, Ala, obsedatฤƒ de o mare idilฤƒ pasagerฤƒ ลŸi de alcool. Ele sunt pe scenฤƒ exact aลŸa cum le prezintฤƒ autorul însuลŸi, adicฤƒ niลŸte nimfomane dezlฤƒnลฃuite.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ