15 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 15 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialREVISTA PRESEI: LUPTฤ‚ ACERBฤ‚ PENTRU CSM. O Justiลฃie divizatฤƒ este mai uลŸor...

REVISTA PRESEI: LUPTฤ‚ ACERBฤ‚ PENTRU CSM. O Justiลฃie divizatฤƒ este mai uลŸor de cucerit

„Alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au dus la împฤƒrลฃirea celor care compun sistemul judiciar”, scrie Evenimentul Zilei.

„Supฤƒrarea-i mare c-a ieลŸit un procuror ลŸef al CSM. S-a pornit rฤƒzboiul, stârnit din puncte-cheie de interese. Se dau de ceasul morลฃii Uniunea Judecฤƒtorilor din România (circa 200 de membri) ลŸi Asociaลฃia Magistraลฃilor din România a doamnei Costiniu. Dupฤƒ indignarea pe facebook a unor membri CSM, Judecฤƒtoria Râmnicu-Vâlcea cere recuzarea lui Cristian Danileลฃ, fฤƒrฤƒ o justificare întemeiatฤƒ. Alina Ghica, fostul ลŸef al CSM ลŸi candidat pentru postul de vicepreลŸedinte, ca ลŸi Dฤƒnileลฃ, spune cฤƒ e o acลฃiune de intimidare”, continuฤƒ publicaลฃia.

Adevฤƒrul explicฤƒ modul în care „USL împarte prada clientelei de partid” : „împฤƒrลฃirea posturilor de secretari de stat provoacฤƒ deja controverse. Titularii ministerelor ลŸi-ar dori sฤƒ conducฤƒ instituลฃii monocolore, în care sฤƒ instaleze secretari de stat din acelaลŸi partid. Ideea nu este agreatฤƒ de toลฃi liderii USL, ceea ce duce la conflicte”.

„Astfel, baronul PSD Radu Mazฤƒre a încercat sฤƒ îลŸi pฤƒstreze omul de încredere, pe Valentin Preda, ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Titularul portofoliului, liberalul Relu Fenechiu, l-a expulzat din minister pentru cฤƒ nu vrea sฤƒ fie flancat de un om al PSD”, continuฤƒ Adevฤƒrul.

„O soluลฃie de compromis ar putea fi mutarea lui Preda la Ministerul Dezvoltฤƒrii ลŸi Administraลฃiei, condus de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea”, mai aratฤƒ publicaลฃia.

Din Ziarul Financiar aflฤƒm cฤƒ Banca Naลฃionalฤƒ are ca principal obiectiv ลฃintirea inflaลฃiei: „‘Noi nu avem în cadrul modelului, ca ลฃintฤƒ, creลŸterea economicฤƒ. Noi ลฃintim rata inflaลฃiei ลŸi pentru noi este un obiectiv secundar. Dar creลŸterea economicฤƒ nu este secundarฤƒ ca importanลฃฤƒ. Este un indicator extrem de important. Dar, din punctul de vedere al obiectivului principal stabilit prin lege pentru BNR, acesta este stabilitatea preลฃurilor. Modelul nostru lucreazฤƒ cu indicatorul creลŸtere economicฤƒ într-o manierฤƒ secundarฤƒ. Noi urmฤƒrim diferenลฃa dintre PIB potenลฃial ลŸi PIB real. Suntem cu prognoza PIB cam în aceeaลŸi zonฤƒ. Deocamdatฤƒ, nu am schimbat. În februarie vom face referiri suplimentare privind prognoza de PIB'”, a explicat, luni, guvernatorul BNR Mugur Isฤƒrescu, dupฤƒ prima ลŸedinลฃฤƒ de politicฤƒ monetarฤƒ din acest an, potrivit ZF.

Curentul detaliazฤƒ înlocuirea taxei auto cu timbrul de mediu.

Premierul a precizat, în ลŸedinลฃa de vineri, cฤƒ plata pentru acest timbru de mediu va fi calculatฤƒ în funcลฃie de emisia de noxe ลŸi capacitatea cilindricฤƒ a vehiculului”, scrie publicaลฃia.

„Taxa de primฤƒ vânzare auto, suspendatฤƒ de fostul Guvern doar pânฤƒ la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însฤƒ sฤƒ analizeze aceastฤƒ situaลฃie”, aratฤƒ Curentul.

Cotidianul scrie despre rฤƒsturnarea de situaลฃie în cazul presupusului fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu: „Marele tamtam fฤƒcut în jurul aลŸa-zisului fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu s-ar putea sฤƒ aducฤƒ surprize de proporลฃii ลŸi un scandal pe mฤƒsurฤƒ, dupฤƒ ce s-a dovedit cฤƒ au fost utilizate date false”.

„Poliลฃia a început sฤƒ verifice cum s-a ajuns ca datele de identificare a unui cetฤƒลฃean (Vasile Roraru în acest caz) au ajuns sฤƒ fie utilizate de o persoanฤƒ necunoscutฤƒ într-o plângere înregistratฤƒ instanลฃei. Trebuie fฤƒcutฤƒ o precizare: Vasile Rotaru a fost ani buni redactor sportiv la Realitatea TV. Mai mulลฃi angajaลฃi ai acestui post (inclusiv cei care lucreazฤƒ acum la ROTV) aveau, oficial, cunoลŸtinลฃฤƒ de CNP-ul lui Rotaru”, mai scrie Cotidianul.

Cele mai citite

ศšรขnศ›ari veniศ›i cu avionul rฤƒspรขndesc malarie pe toate continentele

Cazuri care ajung la noi รฎn ศ›arฤƒ provin ศ™i de la cei care se รฎntorc din Franศ›a sau Danemarca, nu doar din zona africanฤƒ Managerul...

Panathinaikos, gest impresionant รฎn memoria lui George Baldock! Clubul grec รฎi va oferi salariul pe trei ani familiei

Clubul Panathinaikos intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ facฤƒ un gest emoศ›ionant รฎn memoria fotbalistului George Baldock, decedat la vรขrsta de 31 de ani. Potrivit DailyMail, clubul grec...

Benjamin Mendy cere daune de 11,5 milioane de lire de la Manchester City dupฤƒ achitarea de acuzaศ›iile de viol!

Fostul fundaศ™ al lui Manchester City, Benjamin Mendy, a intentat un proces รฎmpotriva clubului pentru neplata salariilor รฎn perioada รฎn care a fost suspendat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ