13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialNoul bilanț al accidentului feroviar din sudul Italiei: 27 de persoane au...

Noul bilanț al accidentului feroviar din sudul Italiei: 27 de persoane au murit, 50 au fost rănite

27 de persoane au murit și 50 au fost rănite, în accidentul feroviar care a avut loc, marți, în sudul Italiei, potrivit celui mai recent bilanț, publicat de agenția de presă italiană ANSA, citată de DPA, informează Agerpres.

Accidentul s-a produs marţi, în jurul prânzului, pe un segment de cale ferată dintre localităţile Corato şi Andria, în apropiere de oraşul Bari, pe coasta Mării Adriatice. 

Citește și: Accident feroviar Italia: MAE efectuează verificări pentru a afla dacă printre victime sunt cetățeni români

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal şi în ambele părţi au fost împrăştiate fragmente, notează Reuters. 

Circumstanţele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie. 

Citește și: FOTO + VIDEO: Accident feroviar în sudul Italiei. 20 de persoane au murit. Numeroși pasageri, blocați în vagoane

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcţia unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă