13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialIon Stan şi-a dat DEMISIA din PSD. Deputaţii au RESPINS CEREREA procurorilor:...

Ion Stan şi-a dat DEMISIA din PSD. Deputaţii au RESPINS CEREREA procurorilor: Stan NU poate fi ARESTAT

UPDATE: Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, vineri, că decizia Camerei Deputaţilor de a respinge cererea de încuviinţare a arestării lui Ion Stan nu aduce niciun prejudiciu cauzei, ci doar Parlamentului, care, printr-un prim act instrumentat, s-a plasat în contradicţie cu recomandările MCV.

Laura Stefan, expert anticoruptie: Prin respingerea solicitarii de arestare, majoritatea covarsitoare a USL  a aratat tuturor, inclusiv Comisiei Europene, cum isi va apara coruptii si cum va conduce Romania

Laura Stefan, expert anticoruptie,  a declarat pentru Romania Libera ca „este irelevanta demisia lui Ion Stan din PSD din perspectiva arestarii solicitate de DNA deoarece doar demisia din Parlament elimina imunitatea parlamentara„.

Potrivit Laurei Stefan argumentul premierului cum ca el si-a indemnat colegii sa voteze arestatarea pentru ca intelege cat de daunatoare, in fata Comisiei Europene, este protejarea unui parlamentar acuzat de trafic de influenta, este pueril atata timp cat USL beneficiaza  astazi de o majoritate covarsitoare in parlament”.
„Votul impotriva incuvintarii arestarii care impiedica ridicarea  imunitatii arata ce fel de majoritate conduce azi Rom, o majoritate  care ii protejeaza  de justitie pe cei care comit fapte penale
” a conchis expertul anticoruptie

 

Citeşte şi Pivniceru: Faptul că s-a împiedicat arestarea lui Stan nu aduce prejudicii cauzei, doar Parlamentului

_ _ _ _

UPDATE. Deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD. Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că acesta nu mai poate face parte din partid întricât există probe clare în cazul lui.

_ _ _ _

UPDATE: Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că deputatul Ion Stan nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor, ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.

Citeşte Ponta: Ion Stan nu mai poate face parte din PSD

_ _ _ _

UPDATE: Camera Deputaţilor a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului PSD Ion Stan, au declarat surse din rândul parlamentarilor care participă la numărarea voturilor.

Citeşte şi STENOGRAME în DOSARUL Ion Stan: Interceptările, între denunţător şi deputat. Apare şi numele ministrului Mediului, Rovana Plumb

Amintim că, potrivit referatului DNA obţinut de România liberă, denunţătorul în cazul Stan, Sorin Dima, i se plânge lui Ion Stan că nu primeşte contracte cu statul, aşa cum îi promisese deputatul.

În steograme apar şi numele ministrului Mediului, Rovana Plumb, dar şi cel al candidatului USL în Dâmboviţa pentru un nou mandat de senator, Adrian Ţuţuianu, totdată şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Conform înregistrărilor DNA trimise Parlamentului, discuţiile au avut loc în sediul PSD Dâmboviţa, iar Sorin Dima, denunţătorul deputatului Ion stan, i se plânge acestuia că nu a obţinut contracte cu statul, aşa cum i se promisese.

Citeşte REFERATUL INTEGRAL al DNA în cazul Ion Stan

_ _ _ _

UPDATE: Grupurile PPDD şi PDL au anunţat, vineri, în plenul Camerei, că vor vota pentru ridicarea imunităţii parlamentarului Ion Stan.

Liderul PPDD Radu Popa le-a spus, în plen, reprezentanţilor PSD: „Să nu ne cereţi nouă, când vă veţi certa cu liberalii şi cu PC-ul, să vă apărăm!”.

Citeşte şi PPDD şi PDL vor vota PENTRU ridicarea imunităţii parlamentarului Ion Stan

_ _ _ _

UPDATE: Votul în cazul ridicării imunităţii în cazul lui Ion Stana început, vineri, în jurul orei 11:00. Votul este secret, cu bile.

_ _ _ _

Deputatul Ion Stan a declarat, vineri, în plenul Camerei Deputaţilor, că el a fost „obiectul unei înscenări judiciare prin care s-a dorit execuţia sa politică”.

„Am făcut obiectul unei înscenări judiciare prin care s-a dorit execuţia mea politică”, a declarat Ion Stan, vineri, la dezbaterea cererii ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventiv.

Citeşte şi Deputaţii se reunesc,vineri, în şedinţă, pentru cazul Ion Stan

Stan a adăugat că regretă că în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor pe ordinea de zi a fost înscrisă solicitarea de încuviinţare a arestării sale preventive.

Amintim că deputaţii au început, vineri, în plenul Camerei, dezbaterera privind cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă