20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Atacul de la Munchen: Poliția explică ce s-a întâmplat noaptea trecută

VIDEO. Atacul de la Munchen: Poliția explică ce s-a întâmplat noaptea trecută

Poliția din Munchen a făcut o primă prezentare a atacului de vineri noaptea, de la Munchen, într-o conferință de presă susținută în jurul orei 04.00.

La 17,50, ora locală, mai mulți martori au alertat poliția, spunând că au auzit focuri de armă în apropierea mall-ului Olympia, din Moosach. Din cauza mărturiilor, s-a crezut inițial că este vorba despre trei indivizi înarmați. Peste 2.300 de forțe de securitate au fost implicate în operațiune – de la Poliția din Munchen, forțe speciale din Baden-Wuttermberg și Hesse, GSG 9 și Cobra din Austria. Au participat și Poliția Federală și mai multe elicoptere. 

 

Sunt 10 morți până în acest moment, printre ei se află un tânăr de 18 ani, germano-iranian, din Munchen, care, cel mai probabil,s-a împușcat singur. A fost găsit în jurul orei 20,30. S-a sinucis în timp ce investigația era în derulare. 

21 de răniți au fost transportați la spital. Trei sunt în stare critică, 13 răniți sunt în continuare spitalizați. 100 de oameni s-au refugiat la secțiile de poliție, în urma atacului. 

De la ora 01.00, ora locală, transportul public a fost reluat. 

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă