16.3 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialDIICOT scoate fotbalul din vacanţă

DIICOT scoate fotbalul din vacanţă

Fostul jucător şi antrenor al Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu, a fost audiat peste trei ore în dosarul în care omul de afaceri Florian Walter este urmărit penal pentru delapidare.

Frigul şi zăpada au oprit meciurile de fotbal în 2012, însă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) abia ce au început propriul lor campionat. Dosarul Transferurilor II ţine capul de afiş în această pauză competiţională, iar fostul antrenor şi jucător al Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu, este cea mai nouă vedetă din „echipa” procurorilor.

După ce omul de afaceri Florian Walter, fost finanţator al Universităţii Cluj, a fost audiat la DIICOT Cluj în dosarul în care este învinuit că a transferat, cu titlu gratuit, 15 jucători de la „U” la Petrolul Ploieşti, ieri a fost rândul lui Niculescu să le facă o vizită procurorilor. „Clau-gol”, citat ca martor în acest dosar, s-a prezentat la audierile de la Cluj în jurul orei 10:00, iar timp de peste trei ore a spus tot ce a ştiut referitor la cazul jucătorilor care au plecat de la Universitatea la Petrolul în vară, fără ca formaţia clujeană să se aleagă cu vreun ban de pe urma respectivei tranzacţii. Pe cât a fost de darnic Niculescu cu procurorii, pe atât a fost de zgârcit cu presa, care nu a putut obţine prea  multe informaţii de la fostul idol al fanilor lui „U”.

„Ar trebui să ştiţi şi voi în ce calitate am fost prezent aici, martor sau învinuit. Am primit o citaţie acasă şi am venit de bună voie. Nu ştiu dacă vor fi chemaţi şi alţi jucători, iar cu domnul Walter nu am mai vorbit din vară. Gata, nu pot să mai declar nimic, discuţia se opreşte aici despre acest subiect”, a fost singurul comentariu al lui Niculescu despre dosarul în care Universitatea Cluj ar fi fost prejudiciată cu 11 milioane de euro, potrivit procurorilor.

Walter, urmărit pentru delapidare

Fostul fotbalist este al doilea nume important care a trecut pragul DIICOT Cluj până acum. Dacă acesta, care nu a făcut parte din lotul de jucători transferat la Petrolul, a fost audiat ca martor, omul de afaceri Florian Walter, implicat direct în această tranzacţie, este urmărit penal pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Alături de actualul finanţator al Petrolului, mai sunt învinuiţi partenerul acestuia din conducerea „lupilor galbeni”, Dan Capră, dar şi omul de încredere al lui Walter de la Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, cel căruia, de altfel, i-a şi cedat pachetul majoritar de acţiuni la clubul „studenţesc”. Walter a fost audiat de două ori la DIICOT Cluj până acum, iar în următoarea perioadă sunt aşteptaţi să dea declaraţii chiar şi câţiva dintre cei 15 jucători care fac subiectul acestui dosar. Totul a început după ce, în urmă cu o lună, sediile cluburilor Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti au fost percheziţionate de către procurori, care au ridicat mai multe documente. La finalul lunii noiembrie, Walter a fost adus cu mandat la o primă rundă de audieri la DIICOT Cluj, atunci când i-au fost prezentate şi învinuirile care i se aduc, iar săptămâna ­trecută a făcut o nouă vizită procurorilor, însoţit de această dată şi de avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ.

A renunţat la FC Bihor

Această săptămână este una pe care Claudiu Niculescu trebuie să o uite cât mai repede. Înainte de a fi audiat la DIICOT Cluj, acesta şi-a reziliat şi contractul cu echipa de ligă secundă FC Bihor, formaţie pe care a pregătit-o după ce a plecat de la „U”, la finalul lunii septembrie. „M-am întâlnit miercuri cu domnul Marius Vizer (n.r.-finanţatorul clubului) şi am ajuns la un acord de întrerupere a colaborării. Ne-am despărţit în condiţii amiabile, iar acum merg acasă să stau cu familia, să mă odihnesc şi să aştept o altă ofertă”, a spus Niculescu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă