13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportMircea Geoană: Vreau să DESEMNEZ premieri, NU să fiu desemnat premier

Mircea Geoană: Vreau să DESEMNEZ premieri, NU să fiu desemnat premier

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, miercuri, că „ambiţia” sa este să desemneze prim-miniştri şi nu să fie desemnat premier.

”Din punct de vedere al realităţii politice, PSD este cela care va da premier. Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, nu să fiu desemnat”, a spus Geoană.

Geoană a subliniat că nominalizarea premierului trebuie să fie făcută de partidul sau alianţa care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL.

De asemenea, Geoană a precizat că speră ca zvonurile privind „aşa-zise” negocieri referitoare la desemnarea sa ca premier să înceteze.

Întrebat dacă va candida la prezidenţiale, Geoană a evitat să răspundă în mod direct, în schimb a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă România.

”În acest moment mă interesează problemele cu care se ocupă România (…), principalul lucru este încheierea cât mai rapidă a învestirii noului Guvern”, a precizat senatorul.

Amintim că au fost vehiculate zvonuri din partea USL, conform cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi contactat alte persoane (decât Ponta – n.red.) din USL pentru a le propune desemnarea pentru poziţia de prim-ministru.

Citeşte şi: Preşedintele Traian Băsescu, într-un nou MESAJ: Cere să NU fie implicat în LUPTELE din interiorul USL

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă