17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul încheie anul acasă

Viitorul încheie anul acasă

Constănţenii primesc vizita celor de la Concordia Chiajna şi speră la un succes care să le asigure o iarnă liniştită.

 

Pentru echipa de fotbal Viitorul Constanţa, anul 2012 a fost unul extrem de prolific. Echipa de pe litoral a reuşit să promoveze în eşalonul de elită al ţării, unde a făcut o figură frumoasă. Trupa antrenată de Cătălin Anghel încheie prima parte a sezonului de debut în Liga I în această seară, de la ora 18.00. La Constanţa vine Concordia Chiajna, una dintre echipele incomode ale întrecerii, dar o formaţie pe care Viitorul doreşte să o învingă pentru a avea un final de an liniştit.

„Avem mare nevoie de cele trei puncte. Este ultimul meci acasă din acest an şi ne dorim foarte mult victoria, mai ales din punct de vedere al clasamentului. Întâlnim o echipă foarte bine pregătită fizic. Nu va fi un joc uşor. Trebuie să ne creăm multe ocazii, să avem multe acţiuni de atac şi să şi finalizăm. Mă interesează cel mai mult jocul de luni. Interesul manifestat pentru jucători în ultima vreme îi poate deregla şi am discutat cu ei să rămână cu picioarele pe pământ pentru că, pentru moment, sunt doar zvonuri”, a declarat Anghel înaintea jocului cu Chiajna. Tehnicianul echipei de pe litoral este îngrijorat de faptul că Viitorul nu a reuşit să mai câştige de cinci meciuri şi jucătorii săi sunt în pragul unui blocaj psihic.

Partida cu Chiajna este prilejul perfect pentru ca Viitorul să reuşească să întrerupă seria de jocuri fără succes. Oaspeţii constănţenilor ocupă locul 10 în clasamentul Ligii I, două poziţii mai sus decât Viitorul. Chiajna este o formaţie redutabilă în meciurile din deplasare, lucru ce ar trebui să dea de gândit constănţenilor. Formaţia lui Ilie Stan a plecat cu unul sau mai multe puncte în jumătate din meciurile jucate în deplasare. De partea cealaltă, echipa de pe litoral nu are un bilanţ prea bun în faţa propriilor suporteri. Constănţenii au doar două victorii în meciurile de acasă.

Calificare ratată

După ce a încheiat faza grupelor pe prima poziţie (3-1 cu Steaua Dunării Galaţi şi 7-1 cu CSS Tulcea), Academia Hagi a disputat, sâmbătă dimineaţă, finala competiţiei în compania formaţiei Dinamo Bucureşti. Constănţenii au condus la pauză graţie reuşitei lui Andrei Borza, însă bucureştenii au izbutit să întoarcă soarta partidei după ce au punctat în două rânduri în ultimele cinci minute ale întâlnirii. Graţie victoriei cu 2-1, Dinamo Bucureşti a obţinut calificarea la turneul final al „Memorialului Gheorghe Ene”, care va avea loc în perioada 14-16 decembrie.

12 este locul ocupat de Viitorul în ierarhia Ligii I.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă