O grupare de hackeri români se află în spatele celei mai mari fraude cu cărţi bancare din Australia, anunţă CNN şi Telegraph.co.uk, în timp ce BBC explică modul de operare al hoţilor români.
Autorităţile din Australia, în colaborare cu Poliţia Română, au arestat mai mulţi suspecţi români, care făceau parte dintr-o grupare de hackeri, scrie şi Herald Sun.
O reţea internaţională formată din 16 persoane, specializată în fraude informatice, a fost destructurată de Poliţia Română în colaborare cu FBI şi serviciile secrete din Australia, potrivit unui comunicat remis, marţi, de DIICOT.
La începutul săptămânii, au avut loc 36 de percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara şi în judeţele Vâlcea şi Ilfov.
Potrivit autorităţilor, au fost fraudate 500.000 de carduri ale cetăţenilor australieni, iar prejudiciul se ridică la 25 de milioane de dolari.
Mai mulţi membri ai grupării au fost audiaţi, marţi, de procurorii DIICOT, unde s-au aflat şi agenţi FBI.
Hackerii foloseau un soft special pentru a intra în posesia datelor de pe carduri.
”Conform instrucţiunilor aplicaţiei de interceptare, datele de identificare ale instrumentelor de plată electronice (cărţi de credit) capturate fie se salvau local şi ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau în conturi de email, de unde erau ulterior descărcate în scopul transmiterii/vânzării către alte persoane ori în vederea contrafacerii şi utilizării frauduloase a acestor”, se arată în comunicatul remis, marţi, de DIICOT.
Citeşte şi: PREMIERĂ. Hackeri PRINŞI de FBI în România: 500.000 de carduri, FRAUDATE