22.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMona Pivniceru s-a declarat MULลขUMITฤ‚ de prestaลฃia lui Irimie รฎn faลฃa Secลฃiei...

Mona Pivniceru s-a declarat MULลขUMITฤ‚ de prestaลฃia lui Irimie รฎn faลฃa Secลฃiei de procurori a CSM

Ministrul Justiลฃiei, Mona Pivniceru, s-a declarat mulลฃumitฤƒ de prestaลฃia lui Ioan Irimie, pe care l-a propus pentru funcลฃia de ลŸef al Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie, în faลฃa Secลฃiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Mediafax.

Procurorul Ioan Irimie a fost audiat de membrii Secลฃiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Întrebat de procurorul Bogdan Gabor ce instrumente va folosi pentru a stopa scugerile de informaลฃii despre care a vorbit în preambulul audierii sale, Ioan Irimie a declarat cฤƒ, în opinia sa, acestea nu sunt de la procurori, putând pleca de la instanลฃe, atunci când cauzele sunt trimise în judecatฤƒ sau când se cere arestarea preventivฤƒ.

„Este foarte uลŸor, eu pot sฤƒ controlez aceste situaลฃii, pentru cฤƒ procurorul de caz are acces la suporลฃii magnetici ลŸi la cei de redare a convorbirilor. Aceste scurgeri pot sฤƒ aparฤƒ când dosarul penal se aflฤƒ la instanลฃฤƒ, când se propune arestarea preventivฤƒ sau când se judecฤƒ pe fond. Printr-o anchetฤƒ ลŸi sฤƒ sesizez CSM”, a explicat Irimie cum poate stopa scurgerile de informaลฃii cฤƒtre mass-media, în faลฃa membrilor Secลฃiei de procurori a Consiliului.

CiteลŸte ลŸi: LIVE TEXT. CSM discutฤƒ propunerile pentru funcลฃiile de procuror general al României ลŸi ลŸef al DNA. Vezi ce promit procurorii numiลฃi de Pivniceru

El a adฤƒugat cฤƒ prin Serviciul de presฤƒ al Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie pot sฤƒ fie date publicitฤƒลฃii aspecte din dosare, pentru a fi primite de toลฃi cei din mass-media.

Ioan Irimie ลŸi Tiberiu Niลฃu, nominalizat pentru funcลฃia de procuror general al României, compar joi în faลฃa Secลฃiei pentru procurori în vederea obลฃinerii avizului CSM, care este consultativ, decizia finalฤƒ revenindu-i preลŸedintelui Traian Bฤƒsescu.

Fiecare candidat îลŸi prezintฤƒ proiectul de management ลŸi apoi rฤƒspunde întrebฤƒrilor membrilor Secลฃiei pentru procurori a CSM.

Dupฤƒ audierea lui Ioan Irimie, de la ora 13.00 va veni în faลฃa membrilor Secลฃiei pentru procurori a CSM Tiberiu Niลฃu, propus de ministrul Justiลฃiei pentru funcลฃia de procuror general al României, în locul Laurei Codruลฃa Kovesi.

Cele mai citite

Florin Tฤƒnase avertizeazฤƒ adversarele din Europa League: โ€žNu vor avea un meci uศ™or cu noiโ€

FCSB a รฎnvins PAOK cu 1-0 รฎn Grecia, รฎn cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, ศ™i sperฤƒ la calificarea รฎn primฤƒvara...

FCSB, cu probleme mari รฎn apฤƒrare รฎnaintea meciului cu Gloria Buzฤƒu! Cine va face pereche cu Vlad Chiricheศ™?

Staff-ul tehnic al FCSB se confruntฤƒ cu dificultฤƒศ›i รฎn defensivฤƒ รฎnainte de meciul din etapa a 12-a a Superligii, avรขnd un singur fundaศ™ central...

Florin Tฤƒnase avertizeazฤƒ adversarele din Europa League: โ€žNu vor avea un meci uศ™or cu noiโ€

FCSB a รฎnvins PAOK cu 1-0 รฎn Grecia, รฎn cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, ศ™i sperฤƒ la calificarea รฎn primฤƒvara...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ