17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiune imposibilă pentru voleiul constănţean

Misiune imposibilă pentru voleiul constănţean

Cele două echipe de volei ale Constanţei evoluează azi în deplasare, în etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor.

 

Oraşul Constanţa are trei echipe în Liga Campionilor, o premieră pentru o localitate din România şi nu numai. Două dintre ele sunt echipe de volei. CVM Tomis şi CSV Tomis au ajuns deja în etapa a patra a competiţiei supreme. Dacă fetele de la CSV participă pentru a doua oară în Ligă, băieţii au luat contact cu masa bogaţilor, pentru prima oară, în această stagiune. La jumătatea grupelor, constănţenii se pot lăuda cu victorii în jumătate din partidele disputate. Fetele au câştigat două întâlniri, din trei, iar băieţii una, tot din trei întâlniri.

Azi, cele două formaţii vor juca din nou în Liga Campionilor, ambele urmând a evolua în deplasare. De asemenea, trebuie menţionat că echipele de pe litoral vor juca pe terenul a două echipe care reprezintă cele mai dezvoltate ţări, din punct de vedere voleibalistic, la ora actuală, Rusia şi Turcia. Campioanele de la CSV vor juca pe terenul echipei Dinamo Kazan. Cele două echipe s-au întâlnit, săptămâna trecută la Constanţa câştig de cauză având gruparea rusă, scor 3-0. În aceste condiţii, Tomis nu poate emite mari pretenţii în fieful rusoaicelor mai ales că au şi o absenţă importantă,Natasa Sevarika fiind înlocuită cu Cristina Cazacu.

Meciul dintre Dinamo Kazan şi Tomis se dispută azi, cu începere de la ora 17.00, iar la finalul său, cel mai probabil, Tomis va ceda a doua poziţie în clasament, loc pe care îl ocupă la jumătatea fazei grupelor.

De partea cealaltă, băieţii de la CVM vor juca în Turcia. Spre deosebire de fete, Borota şi compania au reuşit să învingă pe Fenerbahce Istanbul, săptămâna trecută. Victoria a fost facilitată însă de accidentarea ridicătorului oaspeţilor, locul său fiind luat de un jucător neexperimentat, de doar 18 ani. În condiţiile în care Tomis va avea în faţă o echipă a celor de la Fener în formulă standard, şi cu o sală întreagă în spate, şansele ca Tomis să mai obţină un succes în faţa turcilor sunt destul de mici. Fener şi Tomis se întâlnesc azi, de la ora 20.00.

Un nou libero la Tomis

Vicecampioana României a făcut o modificare majoră în lot, la doar câteva săptămâni de la debutul stagiunii. Constănţenii i-au reziliat contractul liberoului bulgar Vladislav Ivanov, dar, în schimb, l-au semnat pe sârbul Marko Samardzic. Pentru că a venit în timpul sezonului, sârbul care a fost titular în naţionala ţării sale timp de şase ani, va evolua pentru Tomis doar în Liga Campionilor, în întrecerea internă având drept de joc doar de la începutul returului.

3 meciuri din 6 au câştigat constănţenii în Liga Campionilor, în sezonul în curs.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă