12.8 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Şeful Gărzii Financiare Teleorman, protejatul baronului Dragnea, şi alţi doi angajaţi...

UPDATE: Şeful Gărzii Financiare Teleorman, protejatul baronului Dragnea, şi alţi doi angajaţi ai instituţiei, audiaţi la DNA

UPDATE

Şeful Gărzii Financiare Teleorman, Aurel Puiu, precum si subordonatii sai, comisarii Cantemir Constantin si Pana Constantin au fost ridicati ieri de DNA deoarece, prin falsificarea documentelor financiar-contabile,  NU au gasit nereguli in circuitele financiare ale avocatului teleormanean Liviu Andreias, specialist in a mari  valorea executarilor  silite, spre exemplu,  de la 11,5 lei la peste 24  milioane de lei. 

Verificarile financiare fusesera solicitate de DNA in dosarul grupului infractional condus de avocatul teleormanean Liviu Andreias, arestat in lipsa. Seful GF Teleorman ar fi stiut ca este monitorizat de DNA, dar ar fi primit asigurari „politice” ca NU i se va intampla nimic daca este prins pentru ca nu mai este mult pana la alegerile Parlamentare, cand ” se va schimba totul, iar DNA nu va mai face ce vrea”, spun surse extra-judiciaciare.

 Comisarii GF Teleorman nu au fost retinuti asta-noapte de procurorii anticoruptie, ci doar li s-a impus interdictia de a nu parasi tara. Seful GF Teleorman , Aurel Puiu este acuzat de tentativa de inselaciune si instigare la fals intelectual, iar subordonatii sai de fals intelectual.

In fapt, la solicitarea DNA, seful GF Teleorman Aurel Puiu trebuia sa verifice circuitul banilor de la cabinetul avocatului Liviu Andreias. El le-a dat ordin subordonatilor sa falsifice documentele circuitelor financiare in asa fel incat sa NU rezulte neregului, iar subordonatii au executat ordinul: au falsificat documente, iar concluzia lor a fost ca la acest cabinet avocatial NU s-au savarsit nelegalitati. Ce nu au stiut ei era ca DNA a monitorizat totul si i-au prins cu falsurile.

DNA a reusit sa descopere faptele penale ale comisarilor din Teleorman deoarece avocatul Andreias a avut trei complici din judetul Arges – un avocat, un executor judecatoresc si directorul Uzinelor Sodice Govora, iar la acestia Garda Financiara locala a descoperit fraudele in documente. 

 De asemeni, urmele falsurilor savarsite de Andreias au fost descoperite si la Judecatoria Pitesti, care a incuviintat executarea silita.

Numai Garda Financiara din Telorman NU a descoperir nereguli. Se presupene ca seful GF Teleorman  avea garantii ca nu va pati nimic,  desi banuia ca  DNA monitoriza controlul financiar.

Reamintim ca  potrivit ordonantei de punere în miscare a actiunii penale a DNA, în cursul anului 2010, Andreias si grupul sau  s-au asociat în scopul inducerii în eroare a unor agentii bancare din Bucuresti, Sibiu si Pitesti în vederea obtinerii, pe nedrept, a sumei de 24,4 mil. lei (echivalentul a 5.673.626,94 euro, calculat la cursul BNR de 4,3006 lei/euro) în cadrul unei proceduri de executare silita pornita pentru suma de 11,15 lei, reprezentând cheltuieli de judecata stabilite de o instanta civila în favoarea lui Sergiu Florin Balan ( fost director la Uzinele Govora).

Executarea silita a acestei creante a fost încuviintata de Judecatoria Pitesti la data de 13 septembrie 2010, procedura de executare fiind derulata prin biroul executorului judecatoresc Fieraru Eugen. Executarea silita  Nu a fost pusa insa in aplicare deoarece functionarii bancari s-au opus si au sesizat DNA. Atunci, Andreias s-a sustras urmaririi penale, motiv pentru care s-a emis mandat de urmarire generala si internationala.

–– 

 Şeful Gărzii Financiare Teleorman, Aurel Puiu, numit cu susţinerea discretă a baronului Liviu Dragnea (foto), ar fi fost reţinut de procurorii anticorupţie, alături de doi subordonaţi, fiind suspectat de fapte de corupţie. Cei trei ar fi fost ridicaţi din Alexandria şi duşi la sediul central al DNA Bucureşti, unde au fost audiaţi.

Aurel Puiu şi subordonaţii săi sunt suspectaţi de fapul că ar fi protejat mai multe societăţi comerciale, descoperite cu nereguli  financiare. În timp, neregulile descoperite au fost şterse sau ignorate, spun surse judiciare.

Aurel Puiu ar fi fost numit după instalarea Guvernului Ponta, la insistenţele lui Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, spun surse din Garda Financiară. El a mai lucrat în urmă cu câţiva ani la Garda Financiară, dar apoi a fost numit directorul Direcţiei Finanţelor Publice Locale Teleorman.

Citeşte şi Oferta de mita, scrisa pe o hârtiuţa, proba beton pentru care primarul din Navodari a fost ȋncătuşat

În afară de cei trei reţinuţi de procurori pentru declaraţii, la sediul DNA au mai fost audiaţi, deocamdată ca martori, comisari ai Gărzii Financiare Teleorman, contabilii unor societăţi comerciale şi oameni de afaceri.  Ascensiunea în funcţii de con-ducere a lui Aurel Puiu pare ciudată: în luna mai 2009, în pe-rioa-da guvernării PDL-PSD,  a fost numit director la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice, atât cu susţinerea PDL, dar şi cu susţinerea discretă a lui Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean şi secretar general al PSD. Deşi la prima vedere părea apropiat de PDL, Aurel Puiu făcea vizite discrete şi oamenilor lui Dragnea, spun surse locale.

În urmă cu ceva timp, Aurel Puiu  voia să candideze pentru Parlament pe listele ARD din partea Forţei Civice – componenta alianţei -, dar ARD l-a respins, aflând probabil că este „săgeata” lui Dragnea în rândul PDL, spun surse din Alexandria bine informate.

Pasionat de Harley Davidson

În declaraţia de avere din data de 28 mai 2012, Aurel Puiu a susţinut că deţine o casă de locuit de 330 mp (împreună cu alte două persoane) şi un spaţiu comercial de 100 mp, un autoturism Hyundai Santa Fe şi o motocicletă Harley Davidson. De asemenea, are trei terenuri intravilane (de 1.000 mp, 800 mp şi 667 mp) şi un teren agricol de circa 8.000 mp, unele moştenite, altele cumpărate.  

Cele mai citite

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă