17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalÎncepe Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

Începe Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

Teatrul de Animatie ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ASSITEJ România şi UNIMA România vă aşteaptă în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 la cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII . SPECTACOLE DE COLECŢIE”.

Această ediţie a festivalului are ca motto „Construim poduri. Trecem graniţe” şi are scopul de a aduce în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului de animaţie şi ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Ţăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Şcoala nr.3 şi Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii şi adulţi jucate de trupe de profil din România dar şi din străinătate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri, lansări de carte, expoziţii şi conferinţe susţinute de personalităţi remarcabile din lumea teatrului mondial.

Primul eveniment din cardul celor 50 îl constituie vernisajul unei expoziţii inedite care prezintă o serie de schiţe scenografice pentru teatrul de păpuşi şi pentru teatrul dramatic, semnate de baronul George Löwendal, un nume care a făcut istorie în arta plastică românească. Prezentate de Fundatia Löwendal expoziţia va începe la orele 17.00 şi reprezintă un „arc peste timp” reuşind să facă conexiuni între diversele modalităţi de expresie artistică.

Reprezentaţia „Călătoriile lui Nils”, producţie a Teatrului Beilei din Guangzhou, China pe scena căruia s-a jucat, cu succes, în luna septembrie 2012, spectacolul Teatrului de Animaţie Ţăndărică,”Alice în ţara minunilor”, în cadrul programului cultural „Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, va deschide seria de spectacole a acestei a 8-a ediţii. Reprezentaţia în limba română a spectacolului va avea loc la orele 18.00, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24.Scenariul şi regia sunt semnate de Yu Mo Lin, scenografia de Wang Honggang, compozitor Zou Kaiyan. Traducerea piesei în limba română a fost asigurată de Simona Micloş, iar dublarea vocilor personajelor a fost realizată de către actori ai Teatrului Ţăndărică.

La evenimentul inaugural vor lua parte o serie de oficialităţi diplomatice în misiune la Bucureşti dintre acestea confirmând participarea, doamna Huo Yuzhen, ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Ambasadorul Statului Israel, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei şi reprezentanţi ai Ambasadei Elveţiei, Anglie, Germaniei si Poloniei. De asemenea, va fi prezent juriul festivalului format din critici teatrali şi manageri din domeniului cultural din România şi din străinătate.

Pe parcursul celor 10 zile vor avea loc spectacole, workshop-uri, conferinţe, lansări de carte, expoziţie de desen şi schiţe scenografice şi numeroase alte surprize.

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă