15.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj - Sporting Braga. Miros de primăvară în Gruia

CFR Cluj – Sporting Braga. Miros de primăvară în Gruia

CFR Cluj se află la 90 de minute de o calificare istorică în fazele superioare ale unei competiţii europene.

 

CFR Cluj mai are o şansă de a scrie din nou istorie în fotbalul românesc. După ce a ratat oportunitatea numită Galatasaray Istanbul, campioana României nu are voie să facă nici un pas greşit în această seară, atunci când la Cluj vine Sporting Braga, în grupa H a Ligii Campionilor. De obicei, atunci când portughezii ajungeau în Gruia se anunţa o perioadă fericită pentru CFR, o formaţie care şi-a clădit succesul pe o bază importantă formată din jucători lusitani.

De această dată, însă, alţi portughezi vor să-i împiedice pe clujeni să-şi realizeze un nou vis, acela de a juca în primăvara unei competiţii europene. Pe lângă încasarea a peste 10 milioane de euro doar de la UEFA, bani care vor intra în conturile clubului feroviar odată cu participarea din Liga Campionilor, o calificare cel puţin în şaisprezecimile Europa League ar putea reprezenta apogeul unei generaţii care a câştigat tot ce se putea în România şi a participat de trei ori în grupele Ligii.

Pentru ca primăvara să vină în Gruia încă din luna noiembrie, românii, brazilienii şi, mai ales, portughezii din lotul CFR-ului trebuie să câştige meciul cu Braga din această seară. Un succes ar echivala cu o calificare matematică în fazele superioare ale Europa League, dar şi cu rămânerea în luptă pentru o eventuală avansare chiar în optimile Ligii Campionilor.

Posesia, vitală pentru succes

Antrenorul portughez al CFR-ului, Paulo Sergio, este conştient că unica variantă pentru meciul din această seară este victoria, iar acest lucru poate fi realizat doar dacă ardelenii vor avea o posesie bună, lucru la care Braga a fost superioară în tur. „Ştim că trebuie şi vrem să evoluăm din ce în ce mai bine, iar odată cu meciul contra Bragăi să demonstrăm că eşecul cu Astra a fost doar un accident. Cunosc foarte bine atât antrenorul lor cât şi clubul, o echipă care dă şapte jucători la naţionala Portugaliei. Au jucători individuali buni, însă noi trebuie să avem posesia, este foarte important acest lucru şi încercăm să fim mai competitivi decât ei”, a spus tehnicianul clujenilor.

CFR Cluj se apropie de finalul unei perioade cu două jocuri pe săptămână, asta în condiţiile în care Paulo Sergio a criticat în dese rânduri condiţia fizică precară a jucătorilor săi. Pe lângă valoarea individuală a portughezilor, antrenorul feroviarilor se teme şi de prospeţimea mai mare a acestora în comparaţie cu cea e elevilor săi. „Chiar dacă Braga a avut mulţi jucători la Naţională, ei au fost odihniţi vineri, în timp ce noi am jucat cu echipa cea mai bună.

E greu să jucăm din trei în trei zile, însă trebuie să fim competenţi, curajoşi şi capabili să ne creăm situaţii de gol. Jucătorii mei ştiu ce au de făcut şi dacă îşi vor schimba atitudinea şi vor respecta ceea ce le-am spus nu se va repeta evoluţia de la Braga, acolo unde CFR a fost dominată. Trebuie să fim curajoşi, să câştigăm şi să mergem mai departe”, a mai spus tehnicianul clujenilor. CFR Cluj-Sporting Braga, meci după care ardelenii mai pot câştiga un milion de euro, va începe la ora 21:45. 


Record neegalat?

La începutul acestui sezon de Liga Campionilor, obiectivul principal al celor de la CFR Cluj era depăşirea numărului de puncte făcut de Unirea ­Urziceni în sezonul 2009-2010. Atunci, ialomiţenii au făcut opt puncte în cea mai importantă ­competiţie europeană, iar acum ardelenii vor să depăşească această ­performanţă. Pentru acest lucru, feroviarii, care au acumulat patru puncte până acum, trebuie să câştige ambele meciuri rămase din grupa H, ­astăzi cu Sporting Braga şi peste două săptămâni, în deplasare, cu Manchester United.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă