21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportValeriu Zgonea: Ponta a cerut dezbatere în Parlament despre mandatul lui Traian...

Valeriu Zgonea: Ponta a cerut dezbatere în Parlament despre mandatul lui Traian Băsescu la Consiliul European

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a confirmat pentru România liberă că există o solicitare a premierului Victor Ponta pentru o dezbatere pe tema reprezentării României la Consiliul European.

Zgonea a explicat că, potrivit solicitării premierului, luni, la ora 19:00, vor fi convocate Birourile Permanente ale celor două Camere pentru o discuţie privind poziţia Parlamentului faţă de mandatul de reprezentare al preşedintelui Traian Băsescu la Consiliul European.

„Va fi convocat BPN la ora 19:00 pentru a discuta o solicitare a premierului Victor Ponta. Consiliul European este o instituţie foarte importantă şi trebuie să avem o poziţie”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Zgonea a precizat că tema dezbaterii din Parlament se referă la poziţia României faţă de bugetul UE pentru 2014-2020.

Şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare. Totodată, acesta a explicat că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

Antonescu a arătat că USL a convocat pentru marţi, grupurile sale parlamentare în şedinţă comună pentru a stabili de principiu poziţia USL faţă de reprezentare şi de convocarea unui plen reunit.

Citeşte şi: Antonescu vrea dezbatere în Parlament pe tema reprezentării României la Consiliul European. Vezi poziţia Administraţiei Prezidenţiale

Cele mai citite

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă