20.8 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăGDPRComputer Tomograf de ultimă generaţie, la Delta Hospital

Computer Tomograf de ultimă generaţie, la Delta Hospital

Din acestă toamnă, pacienţii Delta Hospital pot beneficia de investigaţii imagistice de ultimă generaţie, prin intermediul aparaturii nou achiziţionate în cadrul spitalului. DEXA şi Computer Tomograf Optima CT580 W uşurează procesul de investigare a unei arii largi de afecţiuni (inclusiv cele specifice pacienţilor care suferă de obezitate).

Ce este tomografia computerizată

Tomografia computerizată este un tip de investigaţie medicală ce utilizează razele X pentru a crea imagini detaliate ale structurilor corpului uman. CT-ul de care dispune Delta Hospital foloseşte softuri care permit reconstrucţii rapide şi evidenţiază selectiv structurile anatomice care necesită investigaţii, oferind imagini de acurateţe mărită ale acestora.

Care este utilitatea unui CT într-un Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică

Optima CT de la Delta Hospital este singurul computer tomograf din ţară care permite investigarea pacienţilor indiferent de greutatea acestora, greutatea maximă admisă fiind de 300 de kg, iar capacitatea de deschidere – 80 de cm, fiind ideal pentru imagistica bariatrică.

Dacă şi tu suferi de obezitate, este bine să ştii că investigaţiile de acest tip sunt utile în cadrul investigaţiilor premergătoare unei operaţii bariatrice, dar şi în monitorizarea post-operatorie în secţiile de terapie intensivă. Mai mult, ele pot semnala eventuale complicaţii (cum ar fi şocul anafilactic), contribuind la tratarea rapidă a acestora.

Avantajele CT-ului în secţia de imagistică

CT-ul este recomandat şi pentru procedurile minim invazive, de tipul biopsiilor şi ablaţiunilor. Computerul Tomograf de la Delta Hospital deţine, de asemenea, un soft care permite trecerea rapidă de la imaginea 2D la reconstrucţia unei imagini tridimensionale, care ajută medicul în analiza de ansamblu a zonei de investigaţie. De asemenea, poate investiga toate structurile corpului uman: cap, regiunea gatului, torace, coloana vertebrală, abdomen şi pelvis, tract urinar, membre, dar şi scanarea întregului corp.

Pentru că doza de radiaţii folosită în timpul investigaţiilor este extrem de redusă, acestea se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă pentru pacient. Deşi nu necesită pregătiri speciale, e bine de ştiut că, înainte de consultaţie, pacientul trebuie să informeze medicul radiolog cu privire la istoricul medical personal: alergii (la medicamente sau substanţa de contrast), afecţiuni cardiace (insuficienţă cardiacă de exemplu) sau claustrofobie. De asemenea, precauţii suplimentare trebuie luate în cazul sarcinii sau alăptării.

Cele mai citite

Jaqueline Cristian și Anca Todoni, în optimile turneului WTA Bari

Jucătoarele române de tenis Jaqueline Cristian și Anca Todoni s-au calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Bari, după ce...

România – Bulgaria 0-0. Declarațiile lui Ianis Hagi

La finalul partidei amicale dintre România și Bulgaria, încheiată la egalitate, scor 0-0, Ianis Hagi a declarat că meciul a fost un test pozitiv...

Salvamont Maramureș a recuperat doi cetățeni ucraineni din zona montană a județului

Doi cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră din Munţii Maramureşului, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont,...
Ultima oră
Pe aceeași temă