17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul nu mai are conducere

FC Farul nu mai are conducere

Echipa de pe litoral nu mai are decât patron, Giani Nedelcu fiind acum singur, conducerea administrativă alegând să plece de la club.

 

Ziua şi vestea proastă pentru suporterii Farului. După ce, luni, Marian Diaco­nescu a decis să plece, ieri a fost rândul celorlalţi doi oameni din conducere să părăsească gruparea de pe litoral. Marcel Lică şi Cristian Munteanu au anunţat şi ei că nu vor mai rămâne la club, din cauza situaţiei dezastruoase în care s-a ajuns. Aceştia au fost urmaţi şi de secundul Ion Barbu.

În condiţiile în care principalul Alin Artimon şi-a dat demisia chiar după meciul de sâmbătă, pierdut în faţa celor de la Unirea Slobozia, Farul nu mai are acum decât patron şi jucători. Totuşi, Artimon are mari şanse de a se ocupa în continuare de echipă, demisia lui fiind refuzată de patron. Farul joacă sâmbătă în campionat şi, dacă până atunci nu se remediază situaţia, este foarte probabil ca echipa să nu se prezinte, ceea ce înseamnă un prim pas către desfiinţare. Aceasta ar putea fi pecetluită dacă echipa de pe litoral nu se prezintă la două meciuri consecutive.

 „Farul este pe cale să dispară. Este într-un mare pericol. Numai alături şi împreună cu autorităţile locale se poate face ceva. Nu sunt bani pentru performanţă, asta trebuie să înţeleagă toţi fariştii. Am decis să facem noi un pas în spate, poate aşa vor veni alţii mai competenţi, cu mai mulţi bani. Altfel, Farul va merge spre desfiinţare”, a motivat Marcel Lică decizia lui şi a celorlalţi doi colegi. La rândul său, Ion Barbu a spus: „Am trăit cele mai frumoase momente din viaţa mea sportivă la acest club, dar şi cele mai neplăcute în momentul de faţă. Îmi pare rău de situaţia în care se află acest club. Pentru mine, Farul a fost şi este ca a doua familie. Asta este viaţa, voi rămâne cu sufletul mereu alături de Farul. Mulţumesc tuturor suporterilor farişti că au fost alături de mine şi de acest club. Sper ca Farul Constanţa să ajungă cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc”, a declarat Barbu.

Demisii în bloc

Este pentru prima oară în istoria fotbalului românesc când, în decursul a doar câteva zile, o întreagă conducere administrativă şi tehnică părăseşte o echipă. De amsemenea, trebuie menţionat că gruparea constănţeană a mai fost aproape de desfiinţare în vara anului trecut. Atunci motivele au fost altele. FRF a dezafiliat echipa constănţeană din cauza datoriilor către jucători care nu mai evoluau la club. În cele din urmă, patronul a reuşit să achite o parte din datorii şi să le reeşaloneze pe celelalte astfel că forul de la Bucureşti a decis să revină asupra deciziei de dezafiliere.

4 oameni şi-au dat demisia de la Farul în 4 zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă