16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialSandu Geamănu, condamnat la 25 de închisoare pentru tâlhărie şi omor

Sandu Geamănu, condamnat la 25 de închisoare pentru tâlhărie şi omor

Interlopul Sandu Geamănu, pe numele lui real Ilie Alexandru, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 25 de ani închisoare pentru  omor si talharie .

Victima ucisa era Nicolae Zdoca, un  om in varsta despre care gruparea primise un pont ca ar detine 250.000 lei in casa, precum si obiecte de valoare.

Au mai fost condamnati : Niculae Tinel, tot la 25 ani inchisoare, Stan David la 23 ani inchisoare si Simion Adrian la 4 ani inchisoare.

Decizia Tribunalului Bucuresti Nu este definitiva.

Partenerul lui Geamanu, Tinel Nicolae a fost implicat şi în furtul maşinii lui Gigi Becali. Atunci,  unul dintre boddyguarzii lui Becali, Marcel Popa, l-a împuşcat  ( pistol cu bile, neletal) în picior pe Nicolae Tinel pentru a-l prinde .

Becali a fost trimis in judecata  pentru ca i-a prins pe autorii furtului masinii sale si i-ar fi retinut ilegal si interogat prin violenta pe hoti. Ulterior, insa a fost achitat pentru ca hotii si-au retras plangerile. Doar Marcel Popa, care l-a impuscat pe Tinel in picior,  fost condamnat a un an de închisoare cu suspendare pentru uz de armă neletală. Surse extrajudiciare spuneau atunci  ca ar fi existat negocieri soldate cu impacare  intre Becali, care si-a primit masina inapoi,  si Sandu Geamanu, seful lui Tinel.

Pentru ce a fost condamnata banda lui Sandu Geamanu

Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2008, Sandu Geamănu, împreună cu cei trei membri ai grupării sale, a intrat în locuinţa lui Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti, după ce a primit un pont conform căruia bărbatul ar fi ţinut în casă „sume importante de bani şi alte bunuri de valoare”.

Inculpatii au „elaborat un plan”, „şi-au procurat mijloacele necesare comiterii faptei” (cagule), dar şi o maşină cu numere false, şi au mers la casa lui Nicolae Zdoca.

„Pentru a o determina pe victimă să spună unde se află sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenţă. Apoi inculpaţii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 şi mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei”, au precizat procurorii în rechizitoriu. În urma loviturilor primite, Nicolae Zdoca a murit în spital aproape şase luni mai târziu.

Clanul Gemenilor a avut surse de protectie  printre politicieni,  Politie si Parchete?

Clanul Gemenilor este unul ditre cele mai de temut clanuri de interlopi din Bucuresti, ei actionand in special in Sectorul 1 al Capitalei si judetul Ilfov. Geamanu mai este acuzat de tentativa de omor si talharie  intr-un dosar in care, tot in 2008, a intrat intr-o locuinta si  a lovit cu bata si  femei, batrani si copii, intre care unul avea doi ani. In acest dosar a fost trimis in judecata in martie , anul acesta.

Procurorii spun despre  Sandu Geamănu şi ceilalţi membri ai grupării sale ca „folosind violenta, comit, de regulă, infracţiuni contra patrimoniului”, loviturile lor vizând „fie autoturisme de lux, fie sume mari de bani sau alte bunuri de valoare uşor de comercializat, precum bijuteriile„.

„Bunurile sustrase, în special autoturismele de luxvezi inclusiv cazul furtului limuzinei lui Gigi Becali – , sunt valorificate prin persoane cunoscute, specializate în acest sens. De cele mai multe ori inculpaţii acţionează «la pont», adică în baza unei informaţii obţinute şi verificate în prealabil”, afirmau procurorii.

Surse judiciare spun ca aceasta grupare ar fi furat si  autoturismul de lux al lui Andrei Hrebenciuc, fiul puternicului politician PSD Viorel Hrebenciuc, dar afland cui apartine masina, au abandonat-o pe o strada din Capitala

Potrivit actelor din dosarele procurorilor, membrii grupării merg la locul comiterii faptei în grup şi, de cele mai multe ori, „unul dintre participanţi rămâne în apropiere pentru a asigura paza, a-i avertiza pe ceilalţi şi pentru a asigura plecarea, scăparea în mod eficient”.

„Gemenii” folosesc pentru lovituri maşini „destinate comiterii acestor fapte”, adica furate, cu numere false. „Atunci când sustrag alte autoturisme, unii dintre inculpaţi părăsesc locul faptei cu acestea, iar ceilalţi cu autoturismul cu care au venit; uneori renunţă ulterior la autoturismele folosite la comiterea faptelor, valorificându-le”, au mai arătat procurorii.

 Potrivit procurorilor, în timpul loviturilor interlopii manifestă un „sentiment exagerat de siguranţă de sine” şi o convingere „exagerată” că nu au cum să fie traşi la răspundere. Acest lucru poate insemna si faptul ca Sandu Geamanu are  (sau avea cel putin  pana prin 2009 inclusiv) surse de protectie printre politicieni, Politie si poate chiar si Parchete.

Cele mai citite

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...
Ultima oră
Pe aceeași temă