17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDezertări de la FC Farul

Dezertări de la FC Farul

Marian Diaconescu, unul dintre oamenii care se mai zbăteau să ţină în viaţă gruparea-fanion a judeţului şi chiar a Dobrogei, a decis să părăsească echipa.

Farul îşi trăieşte, foarte probabil, ultimele zile de existenţă. Gruparea constănţeană care datează încă din anul 1920 este la un pas de a se desfiinţa. Rezultatele slabe şi conducerea defectuoasă au dus la această situaţie. Unul dintre oamenii care a mai încercat să redreseze echipa a fost Marian Diaconescu. El a fost preşedintele clubului în ultima vreme şi a declarat că a fost şi finanţator. În cele din urmă, Diaconescu a anunţat că nu mai poate şi că pleacă de la echipă. El şi-a anunţat demisia în cadrul unei conferinţe de presă în care a spus: „Am decis să-mi dau demisia pentru că este un moment foarte delicat al clubului. Eu am fost conducătorul în toată această perioadă, nu s-a luat nici o decizie în club de care eu să nu ştiu. Echipa este pe ultimul loc şi atunci este normal să plec, fiind şi principalul vinovat. Speranţa este să vină cineva care să ducă echipa sus. Am avut o discuţie cu domnul Nedelcu, ne despărţim amiabil. Eu ştiu câte eforturi s-au făcut ca această echipă să rămână în viaţă, indiferent de ce spun cei care-l contestă. Lipsa mea de experienţă în ceea ce priveşte conducerea unui club de fotbal şi-a spus cuvântul în final. Pe lângă lucrurile rele de acum, au fost şi lucruri bune făcute la FC Farul în ultimii doi ani şi jumătăte. Principalul obiectiv al meu la FC Farul a fost să rămânem în viaţă. Acum este o altă situaţie, faţă de ceea ce am preluat acum doi ani şi jumătăte. Până joi o să achit o parte din salarii, tot lotul va rămâne cu 30 de zile întârziere la salarii. Situaţia echipei m-a făcut să iau decizia asta, fiind influenţat şi de părerea suporterilor. Ei au fost lângă mine mereu şi în acele situaţii mult mai grave, iar acum au cerut să plece cineva. Am venit din rândul lor şi dacă ei mi-au cerut asta, trebuie să plec. Cred că legat de partea financiară, am făcut lucruri bune la FC Farul şi trebuie să vină cineva cu mai multă experienţă pe partea sportivă”.

Ultimul loc şi un bilanţ urât

Farul a jucat în sezonul actual din eşalonul secund 10 partide. Dintre acestea, doar două au fost câştigate şi nici o partidă nu a fost încheiată la egalitate. Înfrângerile au venit şi în faţa unor echipe mult mai slab clasate şi care la ora disputării jocurilor erau sub Farul în clasament. Acum, echipa de pe litoral este ultima în ierarhia întrecerii, la două puncte în spatele următoarei echipe. Dacă va rămâne pe această poziţie până la finalul sezonului şi dacă va mai exista, în stagiunea următoare, Farul va juca în Liga a III-a.

13 este locul ocupat de Farul în clasament, ultimul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă