22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Hellvig: Remarc cu amărăciune că ANI a intrat în campanie...

LIVE TEXT. Hellvig: Remarc cu amărăciune că ANI a intrat în campanie electorală

România liberă vă prezintă în format LIVE TEXT principalele declaraţii ale ministrului Dezvoltării, Eduard Hellvig, referitoare la acuzaţiile emise de ANI (Agenţia Naţională de Integritate) privind incompatibilitatea acestuia.

– Aş fi vrut să încep campania electorală cu totul altfel.

-Astăzi de dimineaţă am fost informat de televiziuni, nu am primit niciun raport de la ANI privind incompatibilitatea mea.

– Remarc cu amărăciune că ANI a intrat în campanie electorală alături de partidele politice.

– Cred în continuare în statul de drept, în valori occidentale.

– Am toată disponibiliatea de a mă pune la dispoziţia dumneavoastră.

– Nu am primit nicio informaţie oficială de la ANI.

– În perioada cât am fost ministru aş fi fost şi director la o societate din Oradea (SC Sintezis Birotica SRL-n. red.), potrivit ANI, în acea perioadă eram director executiv la acea firmă, dar m-am suspendat din funcţie la 01/01/2005.

– De la 01/01/2005 între mine şi această societate nu mai există nicio legătură. Am solicitat celor de la Sintezis să solicite un punct de vedere referitot la acuzaţiile de incompatibilitate.

– Am făcut adresă la ANAF, în care se spune negru pe alb care sunt raporturile de muncă cât timp am fost ministru şi pentru ce am fost remunerat.

-Al doilea cap de acuzare este că aş fi primit bani de la o societate medicală.

-Nu este altceva decât un contract de muncă pe care soţia mea îl are cu o societate medicală, dar nu este altceva decât salariul soţiei. Este salariul pe care soţia îl primeşte de la societate. Avem un singur cont în familie, pe numele meu şi al soţiei.

– Am trimis pe 06/11 toate documentele acestea la ANI, dar se pare că este ocupată să facă campanie, nu dreptate în această ţară.

-Toate documentele pe care le-am avut şi prezentat le voi trimite tuturor ambasadorilor la Bucureşti.

-Preşedintelui instituţiei (ANI-n .red.), lui Georgescu, îi voi spune că sunt incompatibil cu poliţia politică, ca atare voi spune că nu e bine ce se întâmplă şi că am să merg până la capăt să îmi apăr nevinovăţia.

– Am făcut o adresă, în momentul în care am fost înştiinţat că este posibil să fiu incompatibil, către compania unde am fost angajat.

– Declaraţia de avere pe care am depus-o este de pe anul fiscal trecut (2011-n.red.) până în momentul în care am fost pus ministru.

– Am primit un singur document de la ANI, pe 22/10, în care mi se prezintă suspiciunea de incompatibilitate.

– Este o comandă politică, suntem în campanie electorală.

– L-am sunat pe premier şi i-am spus că sunt nevinovat.

– E vorba de o ţară, de un sistem, oamenii au murit la Revoluţie şi nu este normal ce se întâmplă.

– Eu am încredere în justiţie.

– Vreau să îi informez pe ambasadorii UE, nu accept ca cei cu care am relaţii permanente să aibă despre mine informaţii false.

– Am vorbit cu avocatul să facă o informare în limba engleză, pe care o voi trimite ambasadorilor.

– Era de datoria celor de la ANI să verifice documentele pe care le-am trimis, nu a mea.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Eduard Raul Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În urma evaluărilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat faptul că Eduard Raul Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai – 31 octombrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi funcţia de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 7 mai 2012, Eduard Raul Hellvig exercită funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Citeşte şi: Lovitură DEVASTATOARE pentru Crin Antonescu: 3 MINIŞTRI şi UN SECRETAR DE STAT, declaraţi INCOMPATIBILI.Trei dintre cei patru oficiali sunt apropiaţii liderului PNL.

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă