15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportDan Mihalache, despre acuzaţiile de incompatiblitate: Asta e o prostie. ANI, o...

Dan Mihalache, despre acuzaţiile de incompatiblitate: Asta e o prostie. ANI, o oficină de propagandă politică

UPDATE: Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a declarat că ANI reprezintă „o oficină de propagandă politică”, iar comunicatul acesteia este o „mizerie”, demnitarul urmând să acţioneze în instanţă Agenţia pentru acuzele aduse, potrivit Realitatea TV.

_ _ _ _

Dan Mihalache,  secretar adjunct al Guvernului, acuzat de incompatibilitate de ANI (Agenţia Naţionala de Integritate), a declarat, vineri pentru România Liberă, că nu cunoşte acuzaţiile ce i se aduc.

Contactat de RL, Dan Mihalache a comentat informaţia potrivit căreia a ocupat o funcţie în compania DIB Media Consultancy în timpul mandatului de secretar de stat în Guvern ca fiind ”o prostie”.

”Am să mă uit (peste raportul ANI-n. red.). Asta e o prostie”, a adăugat Mihalache.

Dan Mihalache este acuzat de incompatibilitate pentru că a fost angajat în funcţia de conducere în cadrul unei companii, pe durata mandatului în Guvern.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, informează, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Legislaţia prevede că singura funcţie pe care o poate ocupa un ministru sau un membru al Guvernului, în afară de cea de membru al Executivului, este funcţia de parlamentar.

Citeşte şi: Lovitură DEVASTATOARE pentru Crin Antonescu: 3 MINIŞTRI şi UN SECRETAR DE STAT, acuzaţi de INCOMPATIBILITATE şi ABUZ în serviciu.Trei dintre cei patru oficiali sunt apropiaţii liderului PNL.

Cele mai citite

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...

Raluca Turcan spune că nu s-a discutat despre candidatura independentă a lui Iohannis pe listele PNL

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că în partid nu s-a discutat despre candidatura independentă, pe lista PNL, a președintelui României, Klaus Iohannis....

Ședință de urgență la Parlament, pentru o lege cu dedicație pentru președinte

Paradoxal : Iohannis va trebui să promulge o lege făcută pentru el Partidul Național Liberal a depus, în Parlament, un proiect care modifică legea electorală. PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă