Dupa o vara intensa cu temperaturi ridicate si perioade cu aer extrem de uscat, urmate de zile cu umezeala, parul are nevoie de revitalizare, hidratare si pregatire pentru sezonul rece. Mastile homemade, care combina ingrediente naturiste, sunt ideale pentru a trata problemele parului, indiferent de tipul acestuia. Acestea pot fi realizate cu ingrediente adaptate la nevoile parului, astfel incat acesta sa primeasca exact ce are nevoie pentru a-si recapata sanatatea si stralucirea. Binecunoscutul magazin online de produse naturiste Vegis.ro recomanda mastile de par homemade, cu vitamine si uleiuri, ca solutii pentru a reda stralucirea si sanatatea parului la finalul verii.
Trio-ul minune de uleiuri pentru par: ricin, argan, cocos
Uleiurile de ricin, argan si cocos au numeroase intrebuintari in cosmetica datorita proprietatilor lor ce asigura ingrijirea si sanatatea pielii, a unghiilor si a parului. Pentru parul deteliorat, uscat si lipsit de vitalitate, mastile pe baza de ulei de ricin, ulei de argan sau ulei de cocos sunt remedii minune.
Uleiul de ricin ajuta la stimularea cresterii si intarirea parului, datorita acidului ricinoleic continut. Aplicat pe parul uscat si deteriorat, previne despicarea firelor de par, redandu-le stralucirea. Cunoscut de secole pentru calitatile sale in intretinerea parului uscat sau deteliorat, uleiul de ricin poate fi aplicat in cantitati foarte mici pe firul de par, cu efecte vizibilie imediat, fara sa fie nevoie de spalare.
Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat in vitamina E. El combate deshidratarea, este antioxidant si previne aparitia ridurilor, iar pentru par ajuta la netezire si hidratare, pentru un aspect revitalizat. Numit si “aurul marocului”, uleiul de argan este folosit adesea in mastile cosmetice pentru par.
Continut intr-o multitudine de cosmetice pentru par si cu un miros placut, uleiul de cocos poate fi utilizat in stare pura ca si masca, balsam de par sau ser de varfuri, cu efect imediat antielectrizare si descalcire. Folosit cu regularitate, prin masaj zilnic al scalpului, uleiul de cocos accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par.
Puteţi să vă realizaţi singuri masca homemade
Desi tentatia de a folosi produse “gata facute” este mare, specialistii recomanda aplicarea unei masti homemade cu produse naturiste si vitamine cel putin o data pe saptamana, pentru a asigura parului sanatate si frumusete naturala. Prin combinarea uleiurilor de ricin, argan sau cocos cu vitamin E si vitamina A, se poate obtine o masca ultra-eficienta pentru hidratarea, stralucirea si regenerarea parului.
Vitamina A este una din cele mai importante vitamine pentru par deoarece are efect hidratant asupra scalpului si a firului de par, ajutand la reglarea producerii de sebum. De asemenea, contine antioxidanti care ajuta radacina firului de par, o intareste, conferindu-i parului un aspect sanatos si rezistent.
Vitamina E este esentiala pentru sanatatea pielii. Ca aplicaţie cosmetica este interesanta în special pentru îngrijirea pielii uscate sau mature şi pentru regenerarea parului sau pielii dupa expunerea la soare.
O reţetă şi cum o folosiţi
Pentru a reda frumusetea parului deteliorat pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate si oscilatiilor aer foarte uscat –aer foarte umed, Vegis.ro propune o masca homemade usor de realizat si foarte eficienta.
4 picaturi de vitamina A se amesteca cu 2-3 lingurite de ulei de ricin. Se adauga apoi cateva picaturi de vitamina E uleioasa si zeama de la o jumatate de lamaine. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se aplica pe par atat la radacina cat si pe lungimea parului. Se maseaza scalpul timp de aproximativ 5 minute apoi se lasa sa actioneze înca jumatate de ora.
Se spala parul cu sampon natural si se clateste abundent.
Dupa aplicare unei masti de par cu vitamina A parul se hidrateaza, devine mai rezistent si nu se mai electrizeaza. Pentru a ajunge la rezultate concrete în ceea ce priveste sanatatea scalpului, masca de par cu vitamina A este recomandata de 3-4 ori pe saptamana pentru parul uscat si 2-3 ori pentru parul gras. Durata tratamentului este de cel putin doua luni.