16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportRobert Negoiţă le-a promis pensionarilor din sectorul 3 că-i duce la muzeu,...

Robert Negoiţă le-a promis pensionarilor din sectorul 3 că-i duce la muzeu, dar i-a dus la întîlnirea cu candidaţii USL

Cu promisiunea că-i duce la muzeu, primarul Robert Negoiţă a luat ieri 320 de locuitori din sectorul 3 şi i-a dus la Parlament să-i cunoască pe candidaţii USL la alegeri. În zilele următoare vor urma şi alte acţiuni similare.

USL a furat startul în cursa pentru un loc în Parlamentul României. Campania electorală pentru alegerile generale începe oficial pe 9 noiembrie, dar primarul sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, a adunat ieri 320 de persoane cărora le-a promis că le duce să viziteze Casa Poporului. În realitate însă, oamenii au ajuns în sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD, unde le-au fost prezentaţi candidaţii USL la alegerile parlamentare. Un reporter RL s-a infiltrat printre cei prezenţi.

 

Promisiuni şi vorbe frumoase

Şapte autocare, în jurul cărora roiau numeroşi bătrâni staţionau ieri dimineaţă pe strada Fildeşului din sectorul 3. Pensionarii erau nerăbdători să se aşeze pe scaune, mai ales că frigul era intens, însă organizatorii aveau o listă cu numele şi CNP-ul fiecăruia pe care o consultau greoi. După ce s-au umplut primele maşini, oamenii primarului Robert Negoiţă au constatat că nu au venit toate persoanele pe care le aşteptau, aşa că în ultimele autocare s-a urcat la întâmplare.

Odată ajunşi la Palatul Parlamentului, organizatorii au avut ceva bătăi de cap, pentru că alegătorii se comportau ca nişte copii curioşi, se opreau să privească candelabrele şi marmura pe care păşesc zilnic demnitarii şi se abăteau mereu de la drum. Ei sperau să poată admira construcţia lui Ceauşescu. Primarul Robert Negoiţă avea însă alte planuri. Aşa că au fost mânaţi de organizatori către sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD. După o jumătate de oră a apărut şi edilul, în aplauzele celor prezenţi, urmat, surpriză, de mai mulţi candidaţi din colegiile aflate în sectorul 3 pentru alegerile parlamentare. „Vreau să vă prezint nişte prieteni de-ai mei pe care m-am bazat până acum şi pe care o să mă bazez în continuare. Vorbim de Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sănătăţii, Florin Alexe, viitor deputat, cu sprijinul dumneavoastră, domn profesor Daniel Barbu, pe care-l ştiţi, şi un mare sprijin de-al meu de la Primărie care se numeşte Raluca Ispir”, a început primarul prezentarea candidaţilor USL.

Primul dintre aceştia care a cuvântat a fost Eugen Nicolaescu. „Eu o să vorbesc puţin, pentru că sunt în timpul serviciului, este şedinţă comună a Parlamentului. Aşa cum sunt obişnuit să nu lipsesc, nu vreau să lipsesc nici astăzi”, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, care a promis că va sprijini primăria din sectorul 3, astfel încât „cele mai importante probleme să fie rezolvate”.

„Dacă ne veţi vota…”

Daniel Barbu, cel care candidează în colegiul ce îi fusese repartizat iniţial lui Crin Antonescu, a fost cel mai direct cu promisiunile electorale: „Dacă ne veţi vota, vom pune pe noi un soi de inscripţie invizibilă pe care scrie că aparţinem cetăţenilor sectorului trei”, a spus noul politician.

La un moment dat, pe uşă a intrat un alt candidat uselist, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Din nou aplauze. „Un domn alegător avea dreptate când spunea că noi, o dată la patru ani, vă căutăm. Dar să ştiţi că şi atunci când nu vă căutăm facem ceea ce am promis că facem.  Dar şi noi, şi dumneavoastră am trăit şi am simţit umilinţa acestei guvernări. De aceea, vă propun acum să închidem acest subiect şi să nu mai avem de a face cu aceşti oameni care sunt interesaţi numai de ei”, a afirmat ministrul.

Pentru o scurtă vreme a venit şi deputatul Eugen Bejinariu, dar acesta nu a spus nimic, şi-a luat câteva documente şi a plecat.

Răbdarea, răsplătită cu ciorbă

După prezentarea candidaţilor şi după finalul audienţelor, primarul şi-a cerut scuze invocând că trebuie să ajungă la şedinţa Consiliului Local.

Oamenii au fost scoşi din sală şi unii dintre ei aşteptau să înceapă vizitarea Casei Poporului, aşa cum li s-a promis în invitaţia telefonică pe care au primit-o în săptămâna de dinaintea evenimentului de ieri. Dar nu a fost să fie nici de data asta. Votanţii au fost încolonaţi şi scoşi din clădire pe aceleaşi scări pe unde au intrat. „Nouă la telefon ne-au spus că venim la muzeu”, s-a plâns o femeie, iar alţii în jur au confirmat.

Cel de-al doilea punct din program a fost totuşi respectat. Răbdarea votanţilor a fost răsplătită cu o masă la Rin Grand Hotel, care aparţine chiar primarului sectorului 3.  Alegătorii au fost serviţi cu ciorbă, felul doi şi o prăjitură plus o carafă de vin. Apoi a urmat ultimul punct al zilei, vizita la Mănăstirea Cernica, dar aici primarul a avut puţini clienţi. După masă, votanţii sătui au plecat fiecare pe la casele lor. Până la următoarea întâlnire, pentru că Robert Negoiţă nu este la primul eveniment de acest fel, după cum ne-au declarat cei prezenţi.

Edilul sectorului 3 nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere iar secretara acestuia ne-a comunicat că nu ştie despre nici o întâlnire cu alegătorii.  Text Box:  

Cele mai citite

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă