21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUn român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare...

Un român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare un an în Franţa pentru abuz sexual

Un român suspectat că a abuzat sexual o persoană cu handicap mintal, în vârstă de 50 de ani, din Cagnes, a fost eliberat de către Tribunalul corecţional din Grasse (Franţa) la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a stat în detenţie un an, relatează Nice Matin în pagina electronică, potrivit Mediafax.

rVasilică, un om al străzii de origine română, a fost reţinut, fiind suspectat că a încercat pe 4 iunie 2010 să o violeze pe Marie-Charlotte, care suferă de handicap mintal, în apartamentul ei.

Bărbatul a susţinut în faţa Tribunalului corecţional din Grasse că pe 4 iunie 2010, în timp ce consuma bere în Piaţa De Gaulle din Cagnes-sur-Mere, a fost invitat de Marie-Charlotte să facă un duş la ea pentru că era murdar. „Nu mi-am dat seama că avea dificultăţi”, a declarat bărbatul.

La ora 20.45, vecina de palier a lui Marie-Charlotte a auzit-o strigând, înainte de a se ascunde în casa sa complet dezbrăcată. Ea a susţinut, foarte şocată, că a fost victima unei tentative de viol. În apartament poliţiştii au găsit o pereche de foarfece şi un slip de bărbat.

În timp ce dosarul era pe punctul de a fi clasat, după 14 luni, la Marseille, un bărbat (Vasilică) a fost reţinut pentru furt. Potrivit ADN-ului prelevat, acesta era proprietarul slipului uitat pe 4 iunie 2010 la Cagnes-sur-Mer.

În timp ce Vasilică a răspuns cu nu a încercat să o violeze, Marie-Charlotte s-a contrazis în declaraţii. Viceprocurorul Parvine Derivery a admis: „În mod evident ceva s-a întâmplat în acea zi. Ce? Nu ştim” şi, respingând cererea, a îndemnat la „înţelepciunea Tribunalului”.

În cele din urmă, avocatul apărării a solicitat şi a obţinut eliberarea clientului său care a stat 12 luni în închisoare (între care şase pentru pedeapsa aplicată de Tribunalul din Marsilia).

Cele mai citite

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă