20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialElena Udrea îi ia apărarea lui Ponta, în dosarul de complicitate la...

Elena Udrea îi ia apărarea lui Ponta, în dosarul de complicitate la spălare de bani: Este o interdicţie abuzivă. Şi pe Tony Blair sper să îl pună sub acuzare

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a calificat drept „abuzivă” inderdicția primită de fostul premier Victor Ponta de a nu discuta în public despre acuzațiile din dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, informează Mediafax.

„Cred că este o interdicţie abuzivă. Din moment ce eşti acuzat public şi eşti o persoană publică mi se pare normal să te poţi apăra public pentru că, din momentul în care ţi se formulează acuzaţiile în mod public, eşti judecat şi, de multe ori, eşti deja găsit condamnat, vinovat de opinia publică înanite să fie constatat printr-o decize judecătorească. Şi pe Tony Blair sper să îl pună sub acuzare, la fel şi pe dânsul în România”, a declarat Elena Udrea, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vineri, la prânz, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă o contestație depusă de Victor Ponta la măsura controlului judiciar, dispusă de procurorii anticorupție în noul dosar, avocatul acestuia precizând că vor cere ridicarea tuturor restricţiilor.

Avocatul lui Victor Ponta a precizat că va cere instanţei supreme ridicarea tuturor restricţiilor dispuse în cazul fostului premier.

În 6 septembrie, procurorii anticorupție au anunţat că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.


CITEȘTE ȘI comentariul lui Grigore Cărtianu: Ponta, un Chucky ratat

Chucky al nostru e terminat, dar n-ar recunoaște nici să-l pici cu ceară. Intră la DNA ca în iatacul lui Ghiță, flirtând cu reporterii: Salut, băieți, am venit și eu să semnez condica, ha-ha!, toate bune?, bine, hai, pa, v-am pupat! La ieșire, deși bulversat de conținutul dosarului, mai găsește un rânjet victorios, ca și cum i-ar fi bătut la table pe procurori, cu marț la final. Îi ceartă amical pe ziariștii care nu înțeleg că el, de fapt, nu are ce căuta acolo, dar uite că e băiat bun și a venit să-i salute pe colegii lui, procurorii…” – citește continuarea aici.


Victor Ponta este acuzat că ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ponta trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; să nu părăsească ţară, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului / judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi în cauza, se arată în ordonanţa emisă de procurorul DNA.

 

Cele mai citite

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...

Ludovic Orban: Voi fi un preşedinte „de multe ori surprinzător”, prezent, implicat, simţitor

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, susţinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă