12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialAlegeri SUA: Michelle Obama îndeamnă alegătorii s-o susţină pe candidata democrată: Hillary...

Alegeri SUA: Michelle Obama îndeamnă alegătorii s-o susţină pe candidata democrată: Hillary mă inspiră

Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite, consideră că Hillary Clinton este candidata potrivită pentru a-i succeda soţului său. Ea a îndemnat vineri alegătorii să se mobilizeze în favoarea candidatei democrate, afirmând că nu înțelege lipsa de entuziasm pe care aceasta o generează, spun jurnaliştii de la AFP, preluaţi de Agerpres.

„Când aud oamenii spunând că nu sunt îndemnați de entuziasm, nu sunt de acord. Hillary mă inspiră!”, a declarat soția lui Barack Obama, amintind „perseverența sa, sufletul său, curajul său”.

„Avem ocazia să alegem pentru Casa Albă una dintre persoanele cel mai calificate care există”, a mai spus ea, cu prilejul unui miting organizat la universitatea George Mason, la Fairfax (Virginia, est).

Odată cu apropierea alegerilor de la 8 noiembrie, democrații se tem de o slabă mobilizare a electoratului lor tradițional, în special a minorităților care au contribuit pe deplin la victoriile lui Barack Obama în 2008 și 2012.

„Nu este de-ajuns să participi la mitinguri și să-ți faci câteva selfie-uri”, a atras atenția Michelle Obama. „Nu este de-ajuns să fii furios. Trebuie aleși oameni care se vor lupta cu voi și pentru voi”, a adăugat ea.

„Suflecați-vă mânecile, dați telefoane, băteți la uși!”, a îndemnat ea.

Fără să pronunțe numele lui Donald Trump, Prima Doamnă a acuzat lipsa acestuia de coerență, de experiență și de stăpânire a dosarelor.

„Avem nevoie de cineva care își va lua funcția în serios”, a subliniat Michelle Obama. „Un candidat care nu se va schimba brusc în momentul preluării funcției”, a avertizat ea.

În cursul Convenției naționale democrate, la sfârșitul lui iulie la Philadelphia, soția lui Barack Obama a apărat-o cu pasiune pe Hillary Clinton și a acuzat cu tărie „limbajul urii” folosit de adversarul republican al acesteia.

 

Cele mai citite

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă