15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru prahoveni, între care un fost primar PDL, arestaţi pentru furt şi...

Patru prahoveni, între care un fost primar PDL, arestaţi pentru furt şi alte infracţiuni, eliberaţi

Patru persoane din localitatea prahoveană Băneşti, între care fostul primar PDL al localităţii, arestate preventiv şi trimise în judecată în urmă cu şase luni pentru furt cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă şi conflict de interese, au fost eliberate.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni, eliberarea a doi bărbaţi din comuna prahoveană Băneşti, trimişi în judecată pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, după ce au sustras o conductă care aparţine OMV Petrom, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia de eliberare nu este definitivă, ea putând fi atacată de către procurori la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei doi, care din luna martie sunt în arest preventiv, aflându-se în Penitenciarul Mărgineni, au fost trimişi în judecată în luna mai alături de alţi doi inculpaţi, între care fostul primar al comunei Băneşti Ion Costache Petre.

Fostul primar şi unul dintre inculpaţi au fost puşi în libertate, prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, săptămâna trecută, decizia privind eliberarea lor fiind definitivă.

Toţi cei patru au primit interdicţia de a părăsi ţara până la terminarea procesului în care sunt judecaţi pentru mai multe infracţiuni.

Fostul primar şi ceilalţi trei inculpaţi fuseseră arestaţi preventiv la sfârşitul lunii martie, în urma unor descinderi a procurorilor care anchetau mai multe infracţiuni, între care furtul unei conducte de apă care aparţinea companiei OMV Petrom. Potrivit procurorilor, trei arestaţi, ajutaţi de alte persoane, au sustras conducta, primarul comunei primind bani, mai exact 5.000 de lei, pentru a interveni pe lângă un poliţist din localitate ca acesta să nu-i cerceteze pe hoţi.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea conductei este, potrivit procurorilor, de 604 000 lei.

În plus, procurorii îl acuză pe fostul primar că a acordat unei firme administrate de ginerele său contracte pentru achiziţii bunuri şi servicii din bani publici. Este vorba despre două astfel de contracte,unul încheiat în anul 2007, celălalt în anul 2009.

Surse apropiate anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul audierilor Ion Costache Petre a recunoscut toate faptele de care este acuzat.
Cu câteva săptămâni înainte de a fi arestat preventiv, la sfârşitul lunii martie, Ion Costache Petre fusese anunţat drept candidat pentru al treilea mandat la primăria Băneşti din partea PDL.

Ulterior, din partea PDL Prahova a candidat pentru funcţia de primar la Băneşti soţia lui Ion Costache Petre, Ion Costache Livia, profesor de matematică la un liceu din Câmpina, aceasta pierzând alegerile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă