13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalFOTO Cum l-a ANIMAT Tartakovsky pe SÂNGEROSUL DRACULA

FOTO Cum l-a ANIMAT Tartakovsky pe SÂNGEROSUL DRACULA

Regizorul animaţiei Hotel Transylvania, Genndy Tartakovsky, îşi promovează în această perioadă producţia ce îl are drept personaj principal pe contele Dracula.

Tartakovsky a inclus în turneul său de promovare şi România, iar locaţia aleasă pentru a-şi prezenta filmul fost legendarul Castel Bran.

Animaţia lui Genndy Tartakovsky ne aduce în lumea unui altfel de Dracula. Hotel Transylvania ni-l prezintă pe contele vampir în postura de tată protector care construieşte un întreg univers în care să îşi poată proteja fiica de oamenii răi.

Mavis, însă, se pregăteşte să împlinească 118 ani, iar Dracula va trebui să accepte că fiica lui a crescut şi că universal său ar putea să includă, de acum, şi muritorii.

Tartakovsky a declarat în cadrul unei conferinţe organizate la Castelul Bran că atunci când era mic se temea de monştri, prin urmare Hotel Transylvania a fost o oportunitate pentru el pentru a prezenta o serie de personaje înfricoşătoare în variante mai „prietenoase”.

În animaţie descoperim că cei mai renumiţi monştri ai lumii, Dracula, Frankenstein, Omul Invizibil, Mumia sunt ca nişte oameni obşnuiţi, au familii, probleme şi simt, uneori, nevoia să se detaşeze de ele.

Regizorul a explicat că filmul a fost şi o ocazie „pentru a aduce un Dracula clasic înapoi” pe marile ecrane.

Genndy Tartakovsky este cunoscut mai ales pentru regizarea seriilor animate Dexter’s Laboratory şi Power Puff Girls. Întrebat în cadrul conferinţei cum a fost să lucreze pentru un lungmetraj, Tartakovsky a afirmat că a fost o provocare pentru că în cazul filmului el a avut o singură şansă de a demonstra ce poate face.

După şapte ani de muncă la Hotel Transylvania, cu 90 de animatori coodonaţi să dea viaţă personajelor de pe ecran, Tartakovsky a demonstrate că talentul său nu se opreşte doar la serialele de animaţie.

Genndy şi-a dorit să realizeze o producţie 3D comică şi grafică care să nu şocheze ochiul, ci mai degrabă „să dea spectatorului sentimental că se află acolo, în interiorul hotelului, împreuna cu Drac şi Mavis”, a explicat coordonatorul stereoscopic al filmului, Von Williams

Mulţumită de rezultat, compania producătoare, Sony Pictures ia acum în considerare realizarea unei continuări a lungmetrajului.

Premiera animaţiei Hotel Transylvania va avea loc în cinematografe pe 19 octombrie. În distribuţia Hotel Transylvania au fost incluse câteva voci celebre de la Hollywood printre care Adam Sandler, Selena Gomez sau Andy Samberg.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă