20 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJurnalista Emilia Şercan: Dacă Laurei Codruţa Kovesi i s-a dat un verdict...

Jurnalista Emilia Şercan: Dacă Laurei Codruţa Kovesi i s-a dat un verdict măsluit de neplagiat, tot măsluit este şi verdictul de neplagiat dat lui Victor Ponta?

Jurnalista Emilia Şercan anunţă pe contul său de Facebook că "Sebastian Ghiţă este la Parchetul General pentru a depune un autodenunţ care vizează, după cum afirmă, măsluirea, de către el împreună cu mai mulţi membri ai guvernului Ponta, a verdictului de neplagiat dat de Consiliul Naţional de Etică în septembrie 2012 asupra tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi".

Jurnalista lansează şi un set de patru întrebări pe care i le-ar pune lui Sebastian Ghiţă, "în condiţiile în care zice că face autodenunţul pentru că este membru al Comisiei de Control a SRI din Camera Deputaţilor:

1. În ce calitate a participat alături de "înalţi funcţionari ai guvernului" la măsluirea acelui raport, în condiţiile în care la acea vreme – septembrie 2012 – Sebastian Ghiţă era om de afaceri, deputat devenind abia în noiembrie 2012?

2. Dacă Laurei Codruţa Kovesi i s-a dat un verdict măsluit de neplagiat, tot măsluit este şi verdictul de neplagiat dat lui Victor Ponta de către acelaşi Consiliu Naţional de Etică tot în 2012?

3. Acest autodenunţ este unul care o vizează doar pe Laura Codruţa Kovesi, sau este un autodenunţ care îl vizează şi pe Victor Ponta?

4. Îl vizează, cumva, autodenunţul şi pe Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, cel care în mod discreţionar a decis mutarea atribuţiilor de verificare a plagiatelor de la CNATDCU şi la Consiliului Naţional de Etică, un organism plin de politruci şi fideli ai PSD?".

Cele mai citite

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă